Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Σφαγή Παλαιστινίων στη Γάζα! Δείτε ζωντανή εικόνα

Οι ισραηλινοί έχουν δολοφονήσει τουλάχιστον 37 άτομα και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2000... [15:40μ.μ.]
Πραγματική σφαγή Παλαιστινίων συντελείται τις τελευταίες ώρες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πυροβολούν στα «τυφλά» τους χιλιάδες άοπλους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι μέχρι τώρα (15:30 ώρα Ελλάδος) ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2000!

Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να κλιμακωθούν όσο πλησιάζει η ώρα για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που είναι προγραμματισμένα για τις 4 μ.μ. σήμερα, ημέρα της 70ής επετείου από την ίδρυση του Ισραήλ και εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη γη τους.

Δείτε ζωντανά την εικόνα που μεταδίδει το aljazeera:



16:20μ.μ. Σύμφωνα με παλαιστινιακές Υπηρεσίες Υγείας, τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα και πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών που πυροβολούν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στο φράκτη που έχει τοποθετήσει (αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου) το Ισραήλ, για να οριοθετήσει τα «σύνορα» με τη Γάζα.


Από τους τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 100 ήταν ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να διασχίσουν τον ιδιαίτερα ενισχυμένο φράκτη που χωρίζει το θύλακα από το Ισραήλ, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν διαταγές να πυροβολούν όποιον προσπαθεί να καταστρέψει ή ακόμη και να πλησιάσει το φράκτη.

Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ενώ παράλληλα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Από την αρχή των διαδηλώσεων αυτών μέχρι και την τελευταία σημερινή καταμέτρηση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100.

ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σήμερα, στις 7 μ.μ., η παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή πρεσβεία

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 14 Μάη, στις 7.00 μ.μ. στην πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ «καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα "φωτιά" στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα"». 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ, το οποίο καταδικάζει την πολιτική των ΗΠΑ και τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, καθώς επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και δυναμώνει τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό - οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο! 

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ, η οποία καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις των Παλαιστινιακών εδαφών, το απαράδεκτο τείχος της ντροπής, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστίνιων αγωνιστών, ανάμεσά τους γυναικών και νεαρών κοριτσιών, όπως η Άχεντ Ταμίμι. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η οποία σημειώνει ότι ο ανειρήνευτος και αποφασιστικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, μαζί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για να επιτύχει την πραγματοποίηση του στόχου του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967. 

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση δηλώνουν επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σχόλιο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Σε σχόλιό του για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα του πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως "πρωτεύουσα" του Ισραήλ, προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του Παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.

Η προσπάθεια των δολοφόνων των λαών να αποσπάσουν τη στήριξη της νεολαίας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους φαίνεται ότι περιλαμβάνει και τον... "αμαρτωλό" διαγωνισμό της Eurovision. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ουσιαστικά από την ισραηλινή νικήτρια του διαγωνισμού σαν "πρωτεύουσα" του Ισραήλ; Ενώ την προσβλητική για τον παλαιστινιακό λαό "ατάκα" της νικήτριας αμέσως την αναπαρήγαγε και ο Μπ. Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ!

Καλούμε τους νέους και τις νέες της χώρας μας να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας που διεκδικώντας τη δική τους πατρίδα έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015. Συνολικά να δυναμώσει η λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας».