Αντανάκλαση

Εν αναμονή....

Μεγάλα λόγια, μεγαλεπίβολα σχέδια, υποσχέσεις...
Μια νέα στήλη στο ιστολόγιό μας όπου θα αποθηκεύουμε τα όσα μας υπόσχονται πως θα γίνουν! Εμείς τα αποθηκεύουμε και περιμένουμε την υλοποίησή τους.....


Η αγαπημένη στήλη επανέρχεται! Μετά από αρκετό καιρό αδράνειας και αφού έχουμε ήδη χάσει μεγαλοπρεπέστατες κωλοτούμπες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί δέκα συνεχόμενους μήνες... Ξεκινάμε:

Τέλη κυκλοφορίας 
«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά που γράφονται είναι ψέματα. Θα πάμε σε αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ακριβά ως προς την τιμή».
«Θα πάμε σε ελάφρυνση σε αυτοκίνητα που είναι χαμηλής αξίας και σε μικρά αυτοκίνητα».
 Τρύφων Αλεξιάδης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών 01/11/15Busted
Γ. Παπανδρέου: «Τελευταία χρονιά ύφεσης το 2011»
18/10/10
Χ. Καστανίδης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ασύλου 28/01/11
Στην ερώτηση, γιατί η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, όπως διακήρυξε από το Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως πρόκειται για την αντοχή των δημοσίων οικονομικών, των χρεών, και αυτή εξαρτάται, όπως σημειώνει, από τρεις παράγοντες: Από την κατάσταση του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι «σε αυτόν τον τομέα έγιναν αρκετά στη σωστή κατεύθυνση»

Ρέππας για ΟΣΕ: Δεν θα γίνει ούτε μια απόλυση


10/09/10

Τέλος στα σενάρια των απολύσεων στον ΟΣΕ θα βάλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.


11/05/10

Δεν αναμένεται να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 
14/04/10
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του ενιαία γραμμή στις δηλώσεις για την οικονομία, ώστε να μην δίνεται τροφή στους κερδοσκόπους. Τους κάλεσε, μάλιστα, να επικοινωνούν με το γραφείο του για να ενημερωθούν. Οι υπουργοί δεν πρέπει να είναι αναλυτές και σχολιαστές και να αφήσουν αυτό το έργο στους δημοσιογράφους, ανέφερε.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλη για τις αστικές συγκοινωνίες ο αρμόδιος υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών. Παράλληλα την επέκταση της δυνατότητας παροχής μειωμένου μέχρι και 50%, εισιτηρίου σε μία μεγάλη ομάδα ανέργων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ. Βούγιας διευκρινίζοντας πως η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη. 17/01/11
Εντός του έτους θα βγει η Ελλάδα στις αγορές για άντληση μακροχρόνιων κεφαλαίων τόνισε από τις Βρυξέλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN. 18/01/11
Πιέσεις για την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού στον Ιδιωτικό τομέα φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, ανώτατοι παράγοντες τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του υπουργείου Εργασίας διαψεύδουν οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο που φέρει την τρόικα να ζητά νέο ψαλίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν διαπραγματευόμαστε την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού».

Δεν θα παραταθεί η προθεσμία για την προμήθεια του

«Η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και οι  υπόχρεοι θα πρέπει να προμηθευτούν εγκαίρως τα σήματα μια και φέτος δεν θα δοθεί καμία παράταση», τονίζεται σχετικώς. 20/12/10
"Σε μεγάλες απεργίες οι δημοσιογράφοι δεν θα απεργούν αλλά θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα τεκταινόμενα άμεσα κάνοντας την απεργία τους σε κάποια άλλη χρονική στιγμή."

Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α
29/11/10
Γ.Πεταλωτής : Δεν θα αυξηθεί το επιτόκιο του δανείου

Τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους

17/11/10
...της χώρας μας έβαλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro , υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες 

Παπακωνσταντίνου κατά Dow Jones

12/11/10

«Tο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας δεν έχει πέσει καθόλου έξω»

Την κατηγορηματική διάψευση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσε το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones, το οποίο επικαλείτο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές που φέρονται να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον προϋπολογισμό του 2011. 

Γ. Παπανδρέου στο CNN: Δεν αναδιαρθρώνεται το χρέος 
03/11/10

Τέλος στην αναρχία στην αγορά 
13/10/10

«Οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα» δεσμεύθηκε o Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, καλώντας τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους νόμους. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει κατατεθεί ο αναπτυξιακός νόμος. 

Γ. Παπανδρέου 07.10.2010
"Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη

Γ.Παπακωνσταντίνου: Το 2024 θα αποπληρώσουμε το δάνειο

23/09/10
Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, επί της ουσίας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων του ΦΠΑ, προσφέροντας από το εξωτερικό μια μικρή ελπίδα αισιοδοξίας στους Έλληνες καταναλωτές, που συνεχώς βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, εξαιτίας των μαζικών αυξήσεων στα προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και των έμμεσων φόρων.
Γ. Παπανδρέου 11/09/10
02/06/10
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, τόνισε σε συνέντευξή της  η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
02/06/10
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όταν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, να κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν και υψηλόβαθμα κοινοτικά στελέχη, τα οποία ελάμβαναν και επεξεργάζονταν τα ψευδή στοιχεία, τα οποία απέστελλε η ελληνική κυβέρνηση μέσω της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Έτσι δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν στελέχη της Εurostat, καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
30/05/10

Με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας περιμένει το προσεχές διάστημα μείωση τιμών 20% στην αγορά

10/05/10
Να περνούν στο Δημόσιο περιουσιακά στοιχεία που αποκρύπτονται από τους υπόχρεους κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), προτείνει με τροπολογία του στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες», που εισάγεται την Τρίτη (11/5) για συζήτηση και ψήφιση, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
13/03/10
Για πρώτη φορά θα μπορεί ο ίδιος ο υπουργός να κλείνει όποια επιχείρηση παρανομεί.
Το νέο νομοσχέδιο θα παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό να βάζει λουκέτο σε οποιαδήποτε επιχείρηση συλλαμβάνεται από τους ελεγκτές να μην κόβει απόδειξη. Μάλιστα, ο υπουργός θα μπορεί να προχωρά στο κλείσιμο της επιχείρησης από την πρώτη παράβαση που θα εντοπίζεται.
Τα νυχτερινά κέντρα θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελεγκτών τις επόμενες κιόλας μέρες, καθώς υπολογίζεται ότι είναι πολλοί αυτοί που καταφεύγουν στη φοροδιαφυγή.
«Αν χρειαστεί να λάβουμε νέα μέτρα, αυτό θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει» 
10/03/10
Μετά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και οι μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν τέλος στα σενάρια περί περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δια του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα
13/02/10 
Οικονομικά εγκλήματα και φοροδιαφυγή μαμούθ είναι πιθανό να τους στείλει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προκαλώντας σεισμό στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.Τρία βαριά ονόματα φέρονται να εμπλέκονται σε ηλεκτρονικό έγκλημα που εξετάζει με άκρα μυστικότητα η αστυνομία, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται και πρώην υπουργός.
13/02/10
Στο Διαδίκτυο, για να είναι προσβάσιμα στον απλό πολίτη, ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος να αναρτώνται όχι μόνον τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις τους.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων απο το 2011. Διαβεβαιώνει οτι δεν θα γίνουν περικοπές μισθών στο δημόσιο.02/10/10
16/02/10
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΥΠΕΕ έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές.
19/03/10
Δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας και δεν υπάρχει περίπτωση να λάβουμε νέα μέτρα, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έλαβε σκληρά μέτρα.
30/08/10
Τη δημιουργία εθνικού φροντιστηρίου μέσα στα Λύκεια που θα προετοιμάζει τους μαθητές για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης. 
28/09/10 Αλλάζει εντελώς ο τρόπος που θα κάνουμε τις αγορές μας.
'Οπως ανακοινώθηκε σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, θα δημιουργηθεί μια ειδική κάρτα με bar code, μέσω της οποίας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές των καταναλωτών.
Οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα είναι διασυνδεδεμένες με τις τράπεζες αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και έτσι θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών (ΦΠΑ, κ.λπ.). 
Η κάρτα, θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. 
Η κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόγραμμα παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού για τα νοσοκομεία
Στην αυξημένη απόδοση της μετατροπής και χρήσης της παραγόμενης ενέργειας επενδύει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
"Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Schengen, απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής 31/12/10


- Το πρόστιμο αφορά όσους οδηγούς έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους παιδιά κάτω των 12 ετών
- Απογοήτευση από τους ελέγχους 
- Μόνο στο Γκάζι το 70% κάπνιζε κανονικά 05/10/10
Κατηγορηματική ήταν εκ νέου η διάψευση του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για τις φήμες περί ανέγερσης καζίνο στο Ελληνικό από τους εμίρηδες του Κατάρ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της επιτροπής της Βουλής σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιό για την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων, «αν υπήρχε τέτοιο πράγμα, θα έβγαινα κι εγώ στους δρόμους». 28/09/10
20-30% έκπτωση για ανέργους σε μέσα μεταφοράς και τρόφιμα
12/12/09
Εκπτωτικό κουπόνι στους άνεργους για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για αγορές βασικών ειδών εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή εξήγγειλε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καθιερώσει, μέσα στον Φεβρουάριο του 2010, ένα κουπόνι για κάθε άνεργο με το οποίο ο δικαιούχος θα έχει έκπτωση 20-30% στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής, π.χ. κρέας, γάλα και ψωμί.
15/03/10
Εκπτωση 20% θα έχουν στα καταστήματα όσοι επιδεικνύουν κάρτα ανεργίας και κάρτα πολυτέκνων, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται τα σούπερ μάρκετ, καθώς και τα μέσα συγκοινωνιών (δημόσια και ιδιωτικά).

14/04/10
«Το καθεστώς των ασυλιών, για το οποίο η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλάζει και αλλάζει οριστικά. Δεν πρόκειται να χορηγούμε ασυλία για οποιεσδήποτε πράξεις, όπως συχνά συμβαίνει σήμερα» προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος

08/12/09
Στην κατάργηση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

                   Παπανδρέου : "Δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ"

ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Την ακύρωση της από 30.5.2006 υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα αποφάσισε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, ισχυριζόμενοι ότι παράνομα επιλέχθηκε η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Η Ιονία Οδός συνδέει τους λιμένες Πατρών και Καλαμάτας.
Στην υπ’ αριθμ. 2473/2010 απόφασή του, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε λόγο για ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με συνέπεια να τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο   τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010
Το μήνυμα της χρονιάς:

"Αντισταθείτε στα ρουσφέτια"


...Η σοσιάλ μετάφραση του "σεμνά και ταπεινά"

Ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την ανάδειξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ανέβασε στην ιστοσλίδα του (www.spoudastes.gr) αυτό το απολαυστικό, ηχητικό σποτάκι, το οποίο σπεύσαμε να αναμεταδώσουμε.Πατήστε play για να το ακούσετε κι εσείς...
http://www.divshare.com/download/12816761-68e


Eδώ ψαρεύουμε άρθρα που βρίσκονται... ελαφρώς εκτός γραμμής. Θα βρούμε τη θέση τους εν καιρώ

Ο Γιώργος μας περαίωσε. Το μεγάλο θαύμα κράτησε μήνες δέκα (10)


Κόσμος πολύς, όχι αναγκαστικά ΠΑΣΟΚ, έδινε τη συναίνεσή του στο εγχείρημα του Γ.Παπανδρέου προσωπικά.
Παρακολουθούσε την υπόσχεση ότι εκείνος θα αναμετρηθεί με τα τσιμέντα της αρτηριοσκληρωμένης δημόσιας ζωής, πολιτικού προσωπικού συμπεριλαμβανόμενου.

Η κυβέρνηση που σχημάτισε μετά τη νίκη του στις εκλογές, φάνηκε σε δύο σημεία να υπηρετεί την υπόσχεση.

'Ηταν σχετικά ολιγομελής και με πολλά νέα πρόσωπα μακρυά από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Έκτοτε υπήρξε το μνημόνιο και πολλές μεταρρυθμίσεις, με κυριότερη του ασφαλιστικού. Το ελπιδοφόρο στοιχείο της διακυβέρνησης, παρά τις ολιγωρίες ή τις αστοχίες, ήταν τα ψήγματα νέου λόγου, οι απόπειρες νέας σκέψης που προσπαθούσαν αρκετοί υπουργοί και δημόσιοι παράγοντες.

Η απειλή σε επίπεδο νοηματικό και πολιτικό παρέμεινε η ίδια. Να ενσκήψει, ως καπάτσο, αποτελεσματικό και σίγουρο, το αιώνιο βαθύ ΠΑΣΟΚ με την δικαιολογία του επείγοντος, μα γιατί βαθαίνει η ύφεση , μα γιατί έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οτι ο πρωθυπουργός το σκέφτεται το είχαμε υποψιασθεί όταν ο βαθύς Ρέππας μέσα στο καλοκαίρι, στην ουσία δεν προχώρησε στην απελευθέρωση των μεταφορών ακολουθώντας με εξοργιστική συνέπεια τα χνάρια και τα χάλια του ασφαλιστικού που διαχειρίσθηκε το 2001.

Δυστυχώς στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα γιατί μπήκε από το παράθυρο ότι τον Οκτώβριο είχε βγει από την πόρτα. Ο πρωθυπουργός παραδόθηκε στη συνήθεια, έγινε ρεαλιστής θα πούνε πολλοί. Είναι άκομψο να αναφέρεται κανείς σε πρόσωπα, όμως εντελώς παραδειγματικά ο κ. Παπουτσής ή η κα Αποστολάκη να εμπνεύσουν τους πολίτες για να συνεχίσουν να υφίστανται τα του μνημονίου υπεσχεθέντα, φαίνεται μάλλον ακατόρθωτο.

Και δεν ακούσθηκε ούτε μια εξήγηση, μια δικαιολογία βρε αδερφέ, στο γιατί χρειάζονται 47 κυβερνητικά μέλη, 15 παραπάνω απο προηγουμένως.

Τα πρώτα μέτρα που διαρρέουν από την κυβέρνηση στο οικονομικό πεδίο είναι για κλάματα. Περαίωση η μαγική λέξη. Με άλλα λόγια κλέφτες, φοροφυγάδες κοιμηθείτε ήσυχοι. Τα κορόιδα που πίστεψαν ότι κάτι πάει να γίνει και πληρώνουν φόρους και δηλώνουν ειλικρινώς και ζητούν αποδείξεις, αυτοί θα πληρώσουν και πάλι.

Γιατί για τους ειλικρινείς φορολογούμενους περαίωση σημαίνει έκτακτη εισφορά, μιας και θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Για τα λαμόγια περαίωση είναι η για πολλοστή φορά κυνική διαπίστωση πως όποιος στην Ελλάδα είναι συνεπής, είναι και μαλάκας.

Η κυβέρνηση ομολογεί τρύπα εσόδων σε περίοδο ύφεσης. Διστάζει να την καλύψει από αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη, και κάνει κόλπα. Με το πετρέλαιο θέρμανσης, την απόσυρση και την περαίωση.

Περισσότερο από την ανικανότητα διαχείρισης, πονάει η χρεωκοπία ιδεών μιας και μας σερβίρει τα ίδια κρύα πιάτα που για δεκαετίες αποδείχθηκαν βλαπτικά στη σκέψη και επικίνδυνα στη νοοτροπία του πολίτη. Μας έφεραν μέχρις εδώ με τέτοια τερτίπια, νομίζουν οι ανόητοι πως θα βγούμε χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια; www.newsit.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ;
"Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης, θα είχαμε την ησυχία μας" και ουσιαστικά θα δανειζόταν η χώρα με καλύτερους όρους.
Π. Χριστοδούλου (υπεύθυνος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) 31/03/10

Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο: η δημοκρατία μας κινδυνεύει αν δεν εφαρμοστούν με απόλυτη ακρίβεια οι ξένες εντολές(!) 15/06/10

Τίνα Μπιρμπίλη: «Είμαι μια αριστερή που ψηφίζει ΠαΣοΚ » 20/06/2010

«Κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου»Γ. Παπανδρέου 30/07/10
«Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά της. Να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει ότι επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις τους. Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα - δυο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Αρα δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».Γιώργος Παπανδρέου 9/6/2009

Πάγκαλος: Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο 23/11/10

H πρόθεση για παράταση είναι η επιβράβευση των προσπαθειών της κυβέρνησης
Γιώργος Παπανδρέου 01/12/10

«Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;» Γιώργος Παπακωνσταντίνου 06/04/11

Πρόσωπα της επικαιρότητας: Οι γνωστοί μας -άγνωστοι...

Νικόλαος Χριστοφοράκος (Πατέρας του κ.siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου)

Ποιος είναι ο (Νόμπελ ειρήνης 2010) Liu Xiaobo;

Είπαν-έγραψαν:

Ευρωζώνη του Βορρά και Ευρωζώνη του Νότου 29/11/10
Η διχοτόμηση της Ευρωζώνης συνοδεύεται από πλεονεκτήματα για όλες τις πλευρές. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν Ελλάδα και Πορτογαλία να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική τους κρίση. Ειδικά η Ελλάδα (στο σημείο αυτό συμφωνεί με τον Πρόεδρο της Deutsche Bank, Josef Ackermann) δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το δάνειο των 110 δισ. Ευρώ, το οποίο αποδεικνύεται τελικά ως βαρύ πλήγμα για την ελληνική οικονομία. Οι περιορισμοί, που ο μηχανισμός στήριξης της χώρας θέτει, πνίγουν την εγχώρια οικονομία. Μία προσωρινή ύφεση θα γινόταν αποδεκτή, εάν ήταν βέβαιο ότι μετά από ένα ή δύο χρόνια θα υπήρχε εκ νέου ανάπτυξη.
Hans – Olaf Henkel πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων στο βιβλίο του: «Σώστε τα χρήματά μας»


Στην προ δύο βδομάδων Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα δουλεμπορικά που στήνει η «Χρυσή Αυγή», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, οΘανάσης Παφίλης,ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ως εξής:
«Κύριε υπουργέ, όπως διαπιστώνετε και από τη σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει δημιουργήσει ένα παραμάγαζο...».
Στο άκουσμα του όρου «φασιστική», οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» άρχισαν να κραυγάζουν (σ.σ.: κανένας φασίστας από τότε που έχει αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας του φασισμού δεν ομολογεί ευθέως ότι είναι φασίστας...).
Τότε παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Παρακαλώ ακούστε. Κύριοι συνάδελφοι, εδώ είμαστε στο χώρο του Κοινοβουλίου, δεν είμαστε εκτός Κοινοβουλίου. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, σε όποιους αρέσει και σε όποιους δεν αρέσει, υπάρχει ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στο Κοινοβούλιο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και εκπροσωπεί ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας (...). Σας παρακαλώ πάρα πολύ κάποιες εκφράσεις να αποφεύγονται και να μην επαναλαμβάνονται».16/10/12

Διαβάζω και μαθαίνω:

Από τους Μπαλτάκους στον ... Σαγιά
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον γνωστά. Εχει όμως ένα ενδιαφέρον να σταθούμε λίγο περισσότερο σε μερικά πρόσωπα που έχουν τη δική τους ...πολιτική -και όχι μόνο- ιστορία. Οπως για παράδειγμα, ο δικηγόρος Σπύρος Σαγιάς, που είναι γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο Σπ. Σαγιάς έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού Δ. Λιβανού, στα μέσα της δεκαετίας του '90 επί ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του έχει καταγραφεί στα πρακτικά μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης στη Βουλή. Συζήτηση που αφορούσε την υπόθεση παθητικής δωροδοκίας, προκειμένου να δώσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καζίνο στο Φλοίσβο, για την οποία -όλοι θυμόμαστε- είχε κατηγορηθεί ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Στο γραφείο του Σπύρου Σαγιά εμφανίζεται -σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής- να έχει υπογραφεί το αγοραπωλητήριο συμβόλαιο ακινήτου, που φέρεται να είναι προϊόν δωροδοκίας.
Ακόμα, το όνομα του Σπύρου Σαγιά φέρεται να είναι πολύ γνωστό σε κύκλους έμπειρων μηχανικών επιχειρηματικών ομίλων που έχουν αναλάβει την κατασκευή δημοσίων έργων στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Αλλωστε, στο βιογραφικό του που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι «ειδικεύεται σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια». Βέβαια, από αυτό το βιογραφικό λείπει μια μικρή λεπτομέρεια. Ο Σπ. Σαγιάς είναι νομικός σύμβουλος της COSCO, ενώ έχει συμβάλει και στη διαμόρφωση του «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και COSCO. Ριζοσπάστης 28/01/2015
Στελέχη με γνωστή θητεία σε διάφορα πόστα...
  • Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης, πρώην σύμβουλος του Γ. Α. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (2009 - 2010), καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, την οποία δίδαξε σε ουκ ολίγα πανεπιστήμια του εξωτερικού, πριν καταλήξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Οστιν, το ίδιο απ' όπου ο Αλ. Τσίπρας είχε εκφωνήσει μια ομιλία μνημειώδη για την προσαρμογή του στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας)... Το όνομά του έχει συνδεθεί με το ίδρυμα «Σόρος». Για τον ίδιο τον Σόρος έχει δηλώσει: «Από τότε που ξέσπασε η κρίση, το 2008, ο Soros καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της, οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν τη χώρα μας (και βέβαια όλη την Ευρώπη)».
  • Αναπληρωτής του είναι ο Δ. Μάρδας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο - Παραγωγή του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής του στην Α' Θεσσαλονίκης, με θητεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
  • Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης, καθηγήτρια στο αμερικάνικο «Bard College», διευθύντρια του Τμήματος Ερευνας για την ισότητα των φύλων του «Levy Economics Institute» στη Νέα Υόρκη (του ιδρύματος που είχε καλέσει τον Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ) και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το «Levy Economics Institute» δεν είναι κανένας φιλανθρωπικός όμιλος, αλλά ερευνητικό κέντρο στην υπηρεσία των αμερικάνικων μονοπωλίων, με ισχυρές σχέσεις με τραπεζίτες και hedge funds των ΗΠΑ.
  • Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τρεις φορές βουλευτής του μέχρι το 2011, Π. Κουρουμπλής, γραμματέας Πρόνοιας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (1993 - 1996), θέση απ' την οποία συνέταξε το πρώτο Σχέδιο Νόμου για τη διάλυση της Πρόνοιας που αποσύρθηκε στη συνέχεια.
  • Υπουργός Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς, επίσης προερχόμενος απ' το ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης παλαιότερα του Γ. Παπανδρέου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), ενώ επίσης είχε διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών απ' το 1993.
  • Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ο Ν. Τόσκας, βασικός συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009, αλλά και επικεφαλής του Γραφείου του υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη, στη διετία 2009 - 2011.
  • Υπουργός Δικαιοσύνης ο Ν. Παρασκευόπουλος, που την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.
  • Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Σπ. Σαγιάς, νομικός ειδικευμένος σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια, πρώην νομικός σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης Σημίτη, Δ. Λιβανού, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, νομικός σύμβουλος της COSCO.
  • Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Πανούσης, ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ από το 1978 μέχρι το 2001, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ τον Ιούνη του 2012.
  • Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ και για χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Πριν μερικούς μήνες, προβαλλόταν από μια σειρά αστικές εφημερίδες ως η ελπίδα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ενώ το περασμένο Δεκέμβρη ίδρυσε μαζί με τον Παπασπύρου, πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, και άλλους πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση». Ριζοσπάστης 28/01/2015