Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: «Η κρίση βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα και αυτή η κρίση γέννησε το μνημόνιο»

Παπαρήγα: «Στον Περισσό δεν έχουμε πληρώσει το χαράτσι, ούτε εγώ το πλήρωσα στο σπίτι μου»
«Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη, και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά με άλλα κόμματα», δήλωσε η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Όπως διευκρίνησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, «το κομμουνιστικό κόμμα λέει ότι η κρίση βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα και αυτή η κρίση γέννησε το μνημόνιο».
Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», είπε πως «Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα καθώς η οικονομική κρίση θα βαθαίνει. Κι εάν ακόμη η Ελλάδα μπει σε ρυθμό ανάκαμψης αυτή θα είναι πολύ μικρή αφού θα δημιουργηθεί νέα κρίση.»

«Αρα, τόνισε η κ. Παπαρήγα, απαιτείται ριζική αλλαγή και δεν οφελεί μόνον η αλλαγή των κυβερνητικών σχημάτων. Για να έρθει ο λαός στην εξουσία θα πρέπει να έχει τα κλειδιά της οικονομίας. Δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει σχέση με την εξουσία αλλά και με την διακυβέρνηση.

Η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει αντιφάσεις: εμείς μιλάμε για κοινωνικοποίηση του πλούτου όλης της χώρας και αποδέσμευση απο το ευρώ. Ο λαός θα κατακτήσει της εξουσία και η χώρα θα έχει το δικότης νόμισμα, άν θα λέγεται δραχμή ή αλλοιώς δεν έχει σημασία«.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε οτι το ΚΚΕ είναι εναντίον του χαρατσιού για τα ακίνητα. «Στον Περισσό, είπε, δεν έχουμε πληρώσει το χαράτσι. Ούτε εγώ το πλήρωσα στο σπίτι μου. Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το χαράτσι, αυτό είναι ο μέγιστος εκβιασμός.»

Για την κρατική επιχορήγηση και τον έλεγχο των εσόδων και εξόδων των κομμάτων η κ. Παπαρήγα τόνισε οτι η διαφάνεια ενος κόμματος κρίνεται απο την πολιτική του.

«Αν είχαμε δοσοληψίες με το κεφάλαιο, θα είχαμε αυτή την στάση στην κοινωνία με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις;» αναρωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: «Η κομματική επιχορήγηση μας δινεται και την παίρνουμε. Εάν την σταματήσουν δεν μας ενδιαφέρει. Οι βουλευτικοί μισθοί δεν ανήκουν στους βουλευτές του ΚΚΕ. Πάνε κατ΄ ευθείαν στο κόμμα και γίνονται φυλλάδια και αφίσες».

«Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι με τις κινητοποιήσεις πλήττει τον τουρισμό. Μας κατηγορούν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και βύθισαν τη χώρα στο χάος της ανεργίας και της φτώχιας. Δεν υπάρχει ανάπτυξη στον τουρισμό με τον ξενοδοχοϋπάλληλο να παίρνει 150 ευρώ. Ο τουρισμός, που θέλουν, είναι να κερδίζουν τα μεγάλα συγκροτήματα και όχι οι μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρομάγαζα«, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Για το κίνημα της πατάτας και τα λαϊκά κινήματα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Ελεγχόμενο πολιτκό κίνημα απο το ΚΚΕ θα είναι αδύνατο να είναι μαζικό. Θα ήταν πολιτική ηλιθιότητα άν το πιστεύαμε αυτό. Εμείς δεν φοβόμαστε την λαϊκή πρωτοβουλία. Το Κίνημα της πατάτας, όμως, δεν ήταν Κίνημα. Ήταν μια προσπάθεια να πουληθούν οι απούλητες πατάτες των παραγωγών και μια ευκαιρία ο κόσμος ν΄ αγοράσει φθηνές πατάτες και καλά έκαναν. Η πρωτοβουλία αυτή δεν λύνει το αγροτικό πρόβλημα, δεν εξοντώνει τους μεσάζοντες, δεν προωθεί μία συνολική φιλοαγροτική πρόταση για την ελληνική γεωργία» τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Για την ανανέωση στο κόμμα η Αλέκα Παπαρήγα είπε οτι η ανανέωση πρέπει να γίνει. «Εγώ τόνισε χαρακτηριστικά δεν κρύβω τα χρόνια μου. Το ΚΚΕ δεν είναι ούε αρχηγικό ούτε προσωποπαγές κόμμα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είναι απλά μια ομάδα δουλειάς, ανάμεσα στους άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το κόμμα. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το ΚΚΕ προτείνει τους βουλευτές του με βάση το πόσο ικανοί είναι στην επεξεργασία θεμάτων, στην παρουσία τους στους τόπους δουλειάς, με άλλα κριτήρια».