Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι διαδηλώσεις στη Μόσχα συνεχίζονται - Χιλιάδες κόσμου εναντίον του Πούτιν σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η μεγαλύτερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην πρόσφατη ρωσική ιστορία έλαβε χώρα στην Μόσχα. Η διαμαρτυρία ενάντια στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης του Δεκέμβρη, μόνο στην Ρωσική πρωτεύουσα υπολογίζεται από τους διοργανωτές σε πάνω από 40.000, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις, σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Οι πολίτες που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο της Μόσχας σήμερα ήταν όλων των ηλικιών και ταξικών υποβάθρων,σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν οι νέοι, οι μεσήλικες και οι συνταξιούχοι. Πολλοί κατέβηκαν με μπαλόνια λευκά κορδέλες και λουλούδια. Οι υποστηρικτές διαφόρων κομμάτων και κινημάτων ήταν παρόντες στην πλατεία Bolotnaya. Τα πανό που διακρίνονταν με περισσότερο κόσμο και παλμό ανήκουν στο Κομμουνιστικό κόμμα, στο κίνημα "Αλληλεγγύη" στο φιλελεύθερο κόμμα Γιάμπλοκο ενώ συμμετείχαν και πολλά ακόμα κινήματα.