Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κατέβασαν τις KΛΟΥΒΕΣ των ΜΑΤ για την πορεία των τυφλών!


Κατέβασαν τις KΛΟΥΒΕΣ των ΜΑΤ για την πορεία των τυφλών!Η ειρηνική πορεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τις περικοπές των επιδομάτων τους επισκιάστηκε από την… έντονη έως και προκλητική παρουσία της αστυνομίας. Αρκετά μεγάλος αριθμός αστυνομικών και κλούβες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους έξω από τη Βουλή ώστε να αποτρέψουν (;) τυχόν επεισόδια και να προστατεύσουν τη Βουλή από μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών…
Ενοχλημένοι από τις «εικόνες ντροπής» οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν σιγά σιγά από το κέντρο της Αθήνας ολοκληρώνοντας την πορεία τους. Αποκαθίσταται και η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, από μία λωρίδα διεξαγόταν για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στη Σταδίου λόγω της πορείας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και στα επιδόματά τους.
Ειδικότερα, για τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 25% σε όλους τους εργαζόμενους τυφλούς, καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματος του τηλεφωνητή ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά και συνταξιοδοτικά.
Η πορεία πραγματοποιείται «κόντρα» στην αναλγητική πολιτική της κυβέρνησης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία.
Αντανάκλαση: newpost