Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι πέντε «yesmen» που παίζουν με την Υγεία των παιδιών μας!

Ανυπεράσπιστους απέναντι σε κάθε είδους ασθένειες, λιμούς και επιδημίες αφήνει τους Έλληνες πολίτες η κυβέρνηση Παπαδήμου. Με μια καταστρεπτική της απόφαση, μειώνει κι άλλο τη φαρμακευτική δαπάνη, στα 2,88 δισ. ευρώ για το 2012.
Μια δαπάνη που είχε διαμορφωθεί στα 5,6 δισ. ευρώ το 2009 και στα 3,6 δισ. ευρώ το 2011. Με άλλα λόγια, μείωση της δαπάνης στο μισό, σε μόλις τρία χρόνια!
Η εθνικά επικίνδυνη αυτή απόφαση, θα οδηγήσει σε απίστευτες ελλείψεις φαρμάκων (που ήδη ταλαιπωρούν τους Έλληνες ασθενείς), στο βαθμό που βαριά άρρωστοι δε θα έχουν πρόσβαση καν σε φαρμακευτική αγωγή απαραίτητη για την ίδια τη ζωή τους.

Οι Έλληνες θα υποχρεωθούν να λαμβάνουν –αποκλειστικά- κάκιστης ποιότητας, πάμφθηνα φάρμακα που παράγονται σε χώρες του τρίτου κόσμου, με συνέπεια όχι μόνο να μην αντιμετωπίζονται οι ασθένειες, αλλά στην πραγματικότητα να επιδεινώνεται η Υγεία του πληθυσμού και να είμαστε όλοι απόλυτα εκτεθειμένοι ακόμη και σε λιμούς και επιδημίες.
Την ώρα που ήδη παρατηρούνται πρωτοφανείς ελλείψεις ακόμη και βασικών φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων, οι φονικοί εκβιασμοί της τρόικας και συνδυασμό με τους πέντε Έλληνες «yesmen» που δεν τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις αξιώσεις των ξένωντινάζουν στον αέρα τη Δημόσια Υγεία. Και καθιστούν βέβαιο ότι ο Έλληνας ασθενής θα στερηθεί το στοιχειώδες αγαθό της Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ζωές παιδιών!
Με την απίστευτη αναλγησία του δανειστή που απαιτεί τα λεφτά του ακόμη κι αν χρειαστεί να πατήσει πάνω σε πτώματα, η τρόικα απαιτεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη σε όρια τα οποία δε διασφαλίζουν καν τη minimum προστασία του ελληνικού πληθυσμού. Η απαίτηση για μείωση στα επίπεδα των 2,88 δισ. ευρώ ή, αλλιώς, σε ποσοστό περί το 1,25% του ΑΕΠ είναι πρωτοφανής.
Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η φαρμακευτική δαπάνη δεν κινείται κάτω από το 1,5%, καθώς θεωρείται ότι το ύψος αυτό διασφαλίζει το απόλυτο minimum της Δημόσιας Υγείας. Κι όμως! Οι τροϊκανοί, σε αγαστή συνεργασία με τους Έλληνες «yesmen», ζητούν να θυσιάσουμε την Υγεία μας, την ίδια μας τη ζωή, για να πάρουν ταχύτερα πίσω τα χρήματα που μας «φέσωσαν» με τα ληστρικά τους επιτόκια και τους εκβιασμούς τους.
Τους το είπε ακόμη και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος: Ήδη, έχει επιτευχθεί τεράστια μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. Μάλιστα, δικός του στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω το 2012, στα 3,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, αυτό το όριο είναι η κόκκινη γραμμή. Μείωση πέραν του ορίου αυτού –όπως παραδέχεται ο ίδιος ο υπουργός Υγείας σε προηγούμενες τοποθετήσεις του!- θα είναι καταστροφική. Ουδείς, όμως, έκανε τον κόπο να ακούσει τον Λοβέρδο, ο οποίος υποχρεώθηκε –τελικά- και ο ίδιος να υπαναχωρήσει μπροστά στην ομοφωνία των άλλων τεσσάρων «yesmen» και, βέβαια, να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί στην Ιστορία…
Διότι, προφανώς, η ευθύνη δε βαραίνει μόνο την τρόικα, η οποία –στο τέλος τέλος- κάνει τη δουλειά της: εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών της με κάθε μέσο. Η ευθύνη βαραίνει τους πέντε Έλληνες πολιτικούς που δεν είχαν το ηθικό ανάστημα να πουν «ως εδώ και μη παρέκει –με την υγεία των Ελλήνων δε θα παίξετε!». Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που θυσίασαν την υγεία των παιδιών μας για γίνουν αρεστοί στους ξένους πάτρονες;
1. Λουκάς Παπαδήμος: Ο άνθρωπος που, μαζί με τον Κώστα Σημίτη, «μαγείρεψαν» τα νούμερα, δημιούργησαν μια πλασματική εικόνα ευημερίας και υποθήκευσαν το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων, με αντάλλαγμα λίγες ψήφους.
2. Ανδρέας Λοβέρδος: Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Υγείας, ο οποίος –αν και καμία σχέση δεν έχει με το αντικείμενο του φαρμάκου- είναι ο μοναδικός που έδειξε να καταλαβαίνει την επερχόμενη καταστροφή, αλλά χρεώνεται το γεγονός ότι αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει υπό το βάρος της ομόφωνης προθυμίας των υπολοίπων να δείξουν καλό πρόσωπο στην τρόικα.
3. Γιώργος Κουτρουμάνης: Ο παντελώς άσχετος με το φάρμακο υπουργός Εργασίας, η μόνη γνώση του οποίου σχετικά με το αντικείμενο προέρχεται προφανώς από το γεγονός ότι η βοηθός του και γενική γραμματέας του υπουργείου, Αθηνά Δρέττα, είναι οδοντίατρος!
4. Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ο προθυμότερος να καταστρέψει την Υγεία υπουργός όλων των τελευταίων ετών, στις «πρωτοβουλίες» του οποίου οφείλεται το χάλι της Δημόσιας Υγείας που πληρώνουν σήμερα οι Ελληνες με τη ζωή τους.
5. Μάκης Βορίδης: Ο υπουργός Υποδομών (!) που εκπροσώπησε το ΛΑΟΣ στη σχετική (μη) διαπραγμάτευση, προφανώς ως ο καθ’ ύλην (αν)αρμόδιος για το θέμα…
Το newsbomb.gr καταγράφει τους πέντε «yesmen» που ξεπούλησαν την Υγεία των παιδιών μας. Ετσι, όταν θα πηγαίνουμε στα φαρμακεία και δε θα βρίσκουμε φάρμακα, όταν θα κοιτάμε ανήμποροι τα άρρωστα παιδιά μας, να ξέρουμε τουλάχιστον ποιος φταίει γι’ αυτό.
Αντανάκλαση: newscode