Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ!

Σύμφωνα με τον freelance δημοσιογράφο Jim Stone δεν έγινε ΠΟΤΕ και εξηγεί τις αιτίες αυτής της δήλωσης στο προσωπικό του blog(1)!
Πρωτίστως ο δημοσιογράφος εξηγεί την μη ύπαρξη κανενός προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη αφού σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε ολόκληρη τη Λιβύη υπάρχει μόνο μια Πρεσβεία και αυτή βρίσκεται στην Τρίπολη(2).
Πρακτικά το προξενείο στη Βεγγάζη είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Ακόμα και στο  Google Maps, δεν υπάρχει πουθενά ούτε προξενείο ούτε πρεσβεία της Αμερικής στη Βεγγάζη. Η μοναδική παρουσία διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ στη Λιβύη είναι η πρεσβεία στην Τρίπολη σύμφωνα και με την αντίστοιχη δημοσίευση στη wikipedia.

Στο διαδίκτυο βρίσκουμε πολλές φωτογραφίες, μετά τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, αυτού του προξενείου/πρεσβείας αλλά ο freelance επιβεβαιώνει πως είναι ψεύτικες αφού κανείς δε μπορεί να επιβεβαιώσει την ακρίβειά της τοποθεσίας και την αλήθεια: Αφού το προξενείο δεν υπάρχει ο καθένας μπορεί να "ανεβάσει" στο διαδίκτυο ένα οποιοδήποτε κτίριο να το "βαφτίσει" προξενείο και κανείς να μη μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.

Όπως υποστηρίζει ο  Jim Stone: "Πρέπει να ανησυχούμε για ότι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Μας δίνουν μια "ασημένια σφαίρα" την οποία πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε εναντίον των ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τέτοιες ειδήσεις. Το συγκεκριμένο ψέμα είναι τόσο τεράστιο που θα πρέπει να στοχεύσουμε και να αναρωτηθούμε για την αξιοπιστία των Cnn, Fox, Abc και όποιου άλλου ΜΜΕ. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη".

Στη συνέχεια σαν κερασάκι στην τούρτα της αποκάλυψης του υποτιθέμενου προξενείου δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του κάποιες από τις διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους εφημερίδες που γράφουν για την επίθεση στη Βεγγάζη: τον guardian και τη dailymail.

Ω του θαύματος: Και οι δύο έχουν διαφορετικές τοποθεσίες του υποτιθέμενου προξενείου(3)