Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Εκτός από την Ρωσία την Παρασκευή το πρωί έπεσε μετεωρίτης και στην Κούβα;

Εκτός από τον μετεωρίτη που έπεσε στην Ρωσία την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 1500 ατόμων, μαρτυρίες κάνουν λόγο για πτώση μετεωρίτη και στην Κούβα!
Σύμφωνα με τους κατοίκους και την τοπική τηλεόραση στο νησί της επανάστασης και τέσσερις ώρες πριν τον μετεωρίτη που έπληξε την Ρωσία, το ίδιο συνέβη και στην Κούβα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Πρόκειται για μια περιοχή στο κέντρο του νησιού της Καραϊβικής, όπου οι κάτοικοι δηλώνουν πως είδαν να πέφτει από τον ουρανό ένας μεγάλος μετεωρίτης, ο οποίος εξερράγη με την εισοδό του στην ατμόσφαιρα.

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός σύμφωνα με τους κατοίκους που δήλωσαν πως ένοιωσαν τις κατοικίες τους να τρέμουν σαν να γινόταν σεισμός.

Οι τοπικές τηλεοράσεις έσπευσαν στο σημείο και συγκέντρωσαν αρκετές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

Σε εκπομπή που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από τον τηλεοπτικό σταθμό του Rodas στην περιφέρεια του Cienfuegos οι πολίτες αναφέρουν για το περιστατικό πως είδαν ένα πολύ δυνατό φως στον ουρανό στις 8 το βράδυ (3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

"Είδα ένα φως που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στον ουρανό μέχρι που μετατράπηκε σε μια τεράστια μπάλα φωτιάς και τρία με τέσσερα λεπτά αργότερα ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη" δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες στην κάμερα.

Ο Marcos Rodriguez, ένας κάτοικος της περιοχής που παρουσιάστηκε ως ειδικός δήλωσε πως "όλα δείχνουν πως επρόκειτο για ένα κομμάτι πέτρας και μετάλλου που εισήλθε με τεράστια ταχύτητα στην γήινη ατμόσφαιρα".

Οι επιστήμονες στην Κούβα εξερευνούν την περιοχή αναζητώντας απομεινάρια ορυκτών που έπεσαν από τον ουρανό συμπλήρωσε η τοπική τηλεόραση όπως διαβάζουμε σε αρκετά Μέσα που αναμεταδίδουν την είδηση στην Ιταλία.
Μετάφραση από τα Ιταλικά: Αντανάκλαση