Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΘΕΜΑ: Στη μνημονιακή Ελλάδα του 2013 φοιτητές πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις αυτοσχέδιων μαγκαλιών...

Ένας 22χρονος φοιτητής με καταγωγή από τα Χανιά και άλλος ένας από τη Χαλκίδα έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πέντε νεαροί βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά άνοιξε την πόρτα με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς και αντίκρισαν μέσα τους πέντε νεαρούς αναίσθητους, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρεις νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν την ζωή τους, βρέθηκαν χθες το απόγευμα αναίσθητοι σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι .
Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωλυνωμένοι.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.
Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, καθώς οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο και στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε αυτή.
Αντανάκλαση: cretalive