Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Παφίλης: Οι εξελίξεις στην Κύπρο απομυθοποίησαν το ρόλο της Ε.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που δέχονται λυσσαλέα επίθεση από την ΕΕ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, εξέφρασε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο.
Υπογράμμισε πως οι εξελίξεις απομυθοποιούν την ΕΕ και απευθυνόμενος στα κόμματα του ευρωμονόδρομου σημείωσε: «Πού είναι η αλληλεγγύη; Τσεκούρι και απέναντι στην Κύπρο. Πού είναι ο ισχυρισμός ότι η ΕΕ και η ένταξη της Κύπρου θα έλυνε την κατοχή του 40% της χώρας από την Τουρκία; Πού είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα που λέγατε τόσα χρόνια όπως λέτε και για την ΑΟΖ σήμερα; Έχουν σταματήσει στην κατεχόμενη ζώνη».
Ο Θ. Παφίλης πρόσθεσε πως οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη διαχείριση που να «διασώσει» την οποιαδήποτε χώρα έστω και αν είναι μικρή και αυτό γιατί οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος είναι σκληροί και αδυσώπητοι. Απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό, αλλά και στον κυπριακό λαό να δυναμώσει την πάλη του, να ανοίξει νέους δρόμους έξω από την ΕΕ, κόντρα στο ΔΝΤ, κόντρα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και να παλέψει για τη λαϊκή εξουσία καθώς άλλες λύσεις προς όφελος του λαού δεν μπορούν να υπάρξουν.
Αντανάκλαση: 902