Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μεγαλειώδης η πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου

Μεγαλειώδη και δυναμική πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ για πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Βροντοφωνάζουν συνθήματαενάντια στην πολιτική που κλέβει τον ιδρώτα των συνταξιούχων και των εργαζομένων για να τα δώσει ως παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. «Τα ελλείμματά σας στα ταμεία είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία», «Όλα τα ταμεία τα έφτιαξε η γενιά μας, κληρονομιά θα μείνουν στα εγγόνια τα παιδιά μας», «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εμπρός, λαέ, ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν για την πλουτοκρατία» μερικά από τα συνθήματα που ηχούν το κέντρο της Αθήνας.
Δίνοντας μαθήματα αγωνιστικής στάσης ζωής, ακόμη και ως απόμαχοι της δουλειάς, νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν συνταξιούχοι από την Αττική και πόλεις της επαρχίας.
Απαιτούν:
  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων, των δώρων και των επιδομάτων.
  • Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων.
Νωρίτερα, δυναμικές προσυγκεντρώσεις και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Άμφισσα αλλά και από ολόκληρη την Αττική, στην Ομόνοια, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, στο Σύνταγμα και στην Κάνιγγος.

Αντανάκλαση: 902