Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Το λαϊκό εισόδημα εξαφανίζεται με τη νέα συμφωνία»

Παφίλης: Παραμύθι τα αντισταθμιστικά
Αποτέλεσμα εικόνας για Θανάσης Παφίλης
Το λαϊκό εισόδημα εξαφανίζεται με τη νέα συμφωνία σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχολιάζοντας τον καυγά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το αν έχει εξαφανισθεί ο υπουργός Οικονομικών που τοποθετήθηκε στη Βουλή.

Χαρακτήρισε θέατρο τα πυρά που ανταλλάσουν κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης όταν μαζί έχουν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και τάσσονταν υπέρ της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήξεραν τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ και με τις οποίες συμφωνούν απόλυτα διότι ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και καυγαδίζουν για το ποιος θα τις εξυπηρετήσει καλύτερα και η κυβέρνηση αποδεικνύεται καλύτερος μαθητής.

Έκανε λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό για τα περί μηδενικής επιβάρυνσης από τα πρόσθετα μέτρα λέγοντας πως από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου θα αυξηθεί η φορολογία στον χαμηλόμισθο και αυτό σημαίνει επιβάρυνση όπως και θα συμβεί και από τη μείωση των συντάξεων.

Χαρακτήρισε παραμύθι τα περί αντισταθμιστικών μέτρων όπως ήταν και το περιβόητο παράλληλο πρόγραμμα και πως τα αντισταθμιστικά θα είναι κίνητρα στα μονοπώλια στο όνομα της ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες για να καλύψει μια βάρβαρη πολιτική διότι υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων που είναι ασυμβίβαστα με τα λαϊκά συμφέροντα.


Αντανάκλαση: 902