Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Σκύλοι και άνθρωποι!

 

Ποιος το θυμάται πια...

Ήταν για το Euro 2012, όταν στην Ουκρανία, ξεκίνησε μια σφαγή στα αδέσποτα σκυλιά για να «καθαρίσει» τις πόλεις όπου θα παίζονταν οι αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Ήταν τότε που όλος ο πλανήτης γέμισε αγανακτισμένους που ζητούσαν το μποϊκοτάζ του Euro γιατί «τα ζώα είναι καλύτερα από τους ψεύτικους ανθρώπους»!

Ήταν τότε που σε όλο τον κόσμο το φουμπου είδε να αλλάζουν οι χρήστες την φωτογραφία του προφίλ τους με εκείνη ενός σκύλου και τους διαδικτυακούς τοίχους να γεμίζουν ρατσιστικές προσβολές εναντίον Ουκρανών και οποιουδήποτε κατάγεται από την Ανατολή.

Στον τελικό του Euro η Ιταλία θα χάσει 4-0 από την Ισπανία και ο πλανήτης θα συνεχίσει να βρίζει τους Ουκρανούς.

Ήταν 2 χρόνια αργότερα, όταν στην Ουκρανία θα ξεκινούσε μια πραγματική σφαγή. Μέσα σε 8 χρόνια 15.000 Ουκρανοί Ρωσικής καταγωγής θα δολοφονηθούν στην περιοχή του Ντονμπάς, αλλά κανείς δεν ασχολείται με τη σφαγή, γιατί δεν είναι σκυλάκια αυτά που χάνουν τη ζωή τους...

Σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης έχει την ουκρανική σημαία για προφίλ του στο FB και συγκεντρώνει χρήματα για να χρηματοδοτήσει έναν πόλεμο, που μπορεί να γίνει παγκόσμιος...