Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020.
Οι πιστωτές της Ελλάδας εκτιμούν ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά τη μείωση του χρέους της, δεν είναι πλέον εφικτοί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην τρόικα(Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).
Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Χάντελσμπλατ, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2016.
Αντανάκλαση: voria