Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μείωση σοκ του κατώτατου μισθού στα 250 ευρώ ζητούν οι πολυεθνικές!

Εκπρόσωποι πολυεθνικών συ-ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης να δίνουν μισθούς 250 – 300 ευρώ και μείωση προειδοποίησης απόλυσης ώστε να καταβάλλουν μικρότερη αποζημίωση
- Πατάνε πάνω στην απελπισία των ανέργων που λένε ''μία δουλειά θέλω, ότι να΄ναι και όσο να'ναι''

- Με μιά φωνή οι μάνατζερ των πολυεθνικών είπαν:''Θα επεκτεινόμασταν και άλλο εάν η Ελλάδα ήταν ''φιλικότερη'' προς τις επενδύσεις''
 - ''Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα η μείωση στον κατώτατο μισθό αλλά θα το μεταβιβάσω'' ήταν η απάντηση του Κ. Χατζηδάκη
''Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε'' ήταν το σλόγκαν των 11 εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

 Οι υποψήφιοι ξένοι επενδυτές ουσιαστικά ζητούν να δίνουν ''κινέζικα'' μεροκάματα στους Έλληνες ώστε να μπορούν να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό από την Ασία.

 Τη σοκαριστική αυτή εξέλιξη έφερε στο φως δημοσίευμα του ''Βήμα της Κυριακής''. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης:
 - Μείωση των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδίως των νέων άνεργων
 - Ολιγόωρη απασχόληση για τρεις ή μάξιμουμ τέσσερις ημέρες την εβδομάδα
 - Μείωση στον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης ώστε να καταβάλλουν μικρότερη αποζημίωση 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κ. Χατζηδάκης ψέλλισε έκπληκτος πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά θα το μεταβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, ενώ πρόσθεσε πως ''η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο''.

 Σε ερώτηση πάντως υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που ήταν στη σύσκεψη με τους μάνατζερ, για πόση μείωση μιλάμε η απάντηση ήταν έτοιμη. ''Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 εως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα''.

 Μόνο τυχαίες δεν είναι οι απαιτήσεις των υποψήφιων επενδυτών με την ανακίνηση από την Κομισιόν του θέματος για μείωση του βασικού μισθού.

Θεωρείται μάλιστα σίγουρο πως οι πολυεθνικές έχουν το τρόπο τους, δηλαδή τα λόμπι, για να πιέσουν καταστάσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μας έρθει η απαίτηση τους ως ''λογικό αίτημα'' για να ακολουθήσουν επενδύσεις.
Αντανάκλαση: newsit