Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σοβαρά στοιχεία για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων από την εταιρία που εκδίδει τα εισιτήρια του ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη

Σοβαρά στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα από τον πρώτο στα χρονικά έλεγχο που πραγματοποίησε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά και το ΣΔΟΕ στην εταιρία που εκδίδει τα εισιτήρια του ολυμπιακού, στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
Από την προανάκριση εξετάζεται το ποινικό αδίκημα της παράνομης διακίνησης εισιτηρίων σε συνδέσμους φιλάθλων, ενώ το ΣΔΟΕ εξετάζει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της μη καταβολής ΦΠΑ.
Και τα δύο αδικήματα είναι κακουργήματα, καθώς ήδη από τις πρώτες ενδείξεις υπερβαίνουν το πόσο των 150.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος για το κακούργημα.
Οι υποψίες των αρχών υποκινήθηκαν μετά από έφοδο της Ασφάλειας σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Κερατσίνι, όπου διαπιστώθηκε ότι διακινούνταν παράνομα εισιτήρια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πας Γιάννενα. Στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού έγιναν 7 συλλήψεις.

Την επομένη του αγώνα ο αθλητικός εισαγγελέας, Ηλίας Κωνσταντακοπουλος, με την συνοδεία κλιμακίου του ΣΔΟΕ, της κρατικής Ασφάλειας, του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της ΣΠΟΡΤΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΤ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, και κατάσχεσαν σειρά εγγράφων, 50 διπλότυπα μπλοκ διακίνησης εισιτηρίων της περιόδου 2008-09, αποκόμματα εισιτηρίων και 40 ντοσιέ με στοιχεία για την διάθεση των εισιτηρίων στους συνδέσμους, μια ταμιακή μηχανή, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές
210.000 αποδείξεις την τελευταία τριετία
  Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η εταιρία εξέδιδε απόδειξη είσπραξης για κράτηση θέσης, τόσο για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και για αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ . Με τις μη θεωρημένες από την εφορία αποδείξεις για την κράτηση θέσης οι οπαδοί μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την ηλεκτρονική είσοδο, χωρίς να παραλάβουν ποτέ νόμιμο εισιτήριο.

Η εταιρία ΣΠΟΡΤΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΤ, στο υποκατάστημα της στο στάδιο Καραϊσκάκη, διατηρούσε 51 μη θεωρημένα διπλότυπα μπλοκ με 50 φύλλα το κάθε ένα με στοιχεία για κάθε παιχνίδι.

Στα πρώτα 150 φύλλα που εξετάστηκαν βρέθηκαν ότι έχουν διατεθεί στους συνδέσμους την τελευταία τριετία 210.000 αποδείξεις για την κράτηση θέσεων, συνολικής άξιας 3.150.000 ευρώ στα οποία αντιστοιχεί ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε 620.000.

Συνολικά οι αρχές πρέπει να εξετάσουν 2.550 φύλλα από τα εισιτήρια της τελευταίας τριετίας

Ο εισαγγελέας Πειραιά θα καλέσει σε απολογία εκπρόσωπους των συνδέσμων της θύρας 7 ,της ΠΕΦΟ , της διαχειρίστριας εταιρίας και του Ολυμπιακού που θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στο αδίκημα της παράνομης διάθεσης εισιτηρίων κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, ενώ το ΣΔΟΕ εξετάζει ένα - ένα τα διπλά βιβλία και τους σκληρούς δίσκους της εταιρίας ώστε να διαπιστώσει σε ποιους λογαριασμούς κατέληγαν τα χρήματα από την πώληση των αποδείξεων για την κράτηση θέσης.
Από: www.skai.gr