Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα... Ο Λεχ Βαλέσα ανακάλυψε και επικροτεί τον Κομμουνισμό που διακηρύσσει πως είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ

Λεχ Βαλέσα: ο Κομμουνισμός είναι αναγκαίος για τον 21ο αιώνα. Αλλιώς ο ίδιος ο πολιτισμός μας κινδυνεύει να καταστραφεί. Ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο το 10% του πληθυσμού κατέχει ολόκληρο τον πλούτο και το 90% ζει στη μιζέρια.
Ποτέ πριν δεν γίνονταν τόσοι πόλεμοι, με την δικαιολογία τάχα της ανάγκης εξαγωγής της δημοκρατίας. Όλως τυχαίως οι επεμβάσεις γίνονται μόνο όπου υπάρχει πετρέλαιο... Για τις πραγματικές δικτατορίες δεν ενδιαφέρεται κανείς και κανείς δε κάνει τίποτα.
Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως, αφού πέρασα μια ολόκληρη ζωή πολεμώντας τον Κομμουνισμό, θα έφτανα να καταλήξω πως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένας νέος Κομμουνισμός.
Ως εκ τούτου, σαν μόνη λύση βλέπω τον κομμουνισμό. Γιατί είναι ένα σύστημα στο οποίο φτωχοί και πεινασμένοι έχουν εγγυημένη εργασία -όχι ελεημοσύνη- και ίσες δυνατότητες αμοιβής...

8 σχόλια:

 1. θαθελα παρα πολυ αν γινεται την βοηθεια για να βρω το αυθεντικο κειμενο -εχει μεγαλη σημασια

  ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πού τα δήλωσε αυτά; Δήλωσε παράλληλα το λόγο που τον έκαναν να είναι πολέμιος του κομμουνισμού; Ζήτησε συγγνώμη που συνέβαλε κι αυτός στην καταρράκωση της ζωής τόσων λαών;;; Ποιος τον στήριξε και γιατί σ' αυτή του τη δράση; Χωρίς απάντηση σ' αυτά καμία δήλωση των σκουπιδιών της ιστορίας δεν με ενδιαφέρει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν χιλιάδες κόσμου και ολόκληρο το κίνημα κρεμόταν από τα χείλη του, εκείνος εκμεταλλευόταν οπορτουνιστικά αυτή την εμπιστοσύνη που του έδειχναν και τους οδήγησε στη προδοσία. Τώρα γιατί δηλαδή να πιστέψουμε ότι αυτα που λέει τα εννοεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/1/12, 8:20 μ.μ.

  THA MAS PEITE POU TO DIAVASATE AFTO NA TO DIAVASOUME KAI EMEIS VRE PAIDIA. ETSI KAI ALIOS XORIS PARAPOMPEI DEN EXEI KAMIA AKSIA AFTO POU GRAPSATE.
  J.K.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όπως θα διαπιστώσατε από την επόμενη της ανάρτησης για τον Βαλέσα η "Αντανάκλαση" υπολειτουργεί. Για προσωπικούς λόγους δεν υπήρξαν αναρτήσεις και ως επακόλουθο και απαντήσεις. Την μετάφραση στο συγκεκριμένο άρθρο την έκανα από το Ιταλικό διαδικτυακό περιοδικό Rivista Indipendenza αλλά υπάρχει και στα Τσέχικα(!) από τον περασμένο Μάρτη εδώ:
  http://www.publica.cz/index.php/infopublica/zpravy/216-walesa-je-cas-na-komunismus-xxi-stoleti.html
  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας την κατανόηση τα σχόλια και την υποστήριξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος27/10/12, 10:11 μ.μ.

  Ακριβής μετάφραση του άρθρου απ' τα
  Πολωνικά ... (Ξ.Β.)
  «Καιρός για τον κομμουνισμό του εικοστού πρώτου αιώνα"

  Δίνοντας ζωή μου στην καταπολέμηση του κομμουνισμού, δεν πίστευα ότι μετά από χρόνια θα επανέφερα τον κομμουνισμό σε νέα έκδοση. Η κατάσταση στην Αφρική απαιτεί μια τέτοια προσέγγιση, δεν βρίσκω κάτι άλλο. Είναι απαραίτητη μια σχεδιασμένη προσέγγιση για να αντισταθμίσει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και των ανισοτήτων στο επίπεδο της ζωής. Διαφορετικά, όλοι πέφτουμε στην άβυσσο, το σύνολο του πολιτισμού, με καμία διαφορά - φτωχών και πλουσίων – γράφει ο Λεχ Βαλέσα σε μια στήλη για το Virtual Polski.
  O Κομμουνισμός ηχεί άσχημα σε μένα. Αλλά πραγματικά, το διακηρύττω αυτό εδώ και 20 χρόνια. Κομμουνισμός ναι, στρέβλωση όχι. Ω, αυτό είναι καλύτερο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ισότητα των ευκαιριών και τη δυνατότητα. Αυτό το ξεχάσαμε στο δρόμο των αλλαγών και την απίστευτη ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Το ξεχάσαμε σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο κόσμος έχει έρθει σε μια κατάσταση όπου περισσότερο από 90% του πλούτου είναι στα χέρια των λιγότερο από 10% των ανθρώπων. Σε βάθος χρόνου αυτή η κατάσταση υποφέρεται, όπως φαίνεται στην Αφρική - και εδώ δεν υπάρχει ειρηνικό δρόμος για την ελευθερία και τη δημοκρατία, το αίμα θα ρέει με τραγικά ευρύ ρεύμα.
  Στην Πολωνία, κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής εποχής ήταν δύσκολο, υποφέραμε από έλλειψη ελευθερίας και τα άδεια ράφια. Αλλά η φτώχεια μας ήταν αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένη. Δεν υπήρχε τέτοιο χάσμα, αυτό που βλέπουμε σήμερα και είναι η αιτία που οδηγεί σε πάλη, όχι στα λόγια και με διεκδικήσεις, αλλά για τη ζωή και το θάνατο. Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για τη ζωή τους, επειδή πεθαίνουν από την πείνα, κοιτάζοντας τους υπέρμετρα χορτασμένους. Και σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης βλέπουν ακόμα καλύτερα. Βλέπουν ότι άλλοι μπορούν να ζήσουν άνετα, ότι άλλες χώρες αναπτύσσονται και απολαμβάνουν τα οφέλη του πολιτισμού. Δεν είναι η έλλειψη μιας τηλεόρασης, ενός ψυγείου ή ενός υπεσύχρονου υπολογιστή η αιτία της τελευταίας αναταραχής, αλλά η θέα των άλλων, πίσω από το γυαλί, που έχουν 10 από αυτές τις τηλεοράσεις, τα ψυγεία και τους τελευταίους υπολογιστές. Γι' αυτό σήμερα - έγραψα γι' αυτό πρόσφατα - σε παγκόσμια κλίμακα οι επαναστάσεις αρχίζουν εικονικά. Και δεν είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό. Γι 'αυτό ξεκινά εικονικά, αλλά καταλήγουν αιματηρά.
  Σε ορισμένες χώρες ο αγώνας συνεχίζεται, αλλού συζητιέται περισσότερο, γιατί εκεί υπάρχει πετρέλαιο, αλλού λιγότερο, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να ενδιαφέρει τον κόσμο. Αλλού οι δικτάτορες το σκάνε κυνηγημένοι. Και εκεί όλα ξεκινούν ξανά από την αρχή, αλλά μόνο με προγραμματισμένη προσέγγιση και την συνυπευθυνότητα του κόσμου μπορεί να έρθει τάξη, ανάπτυξη και ειρήνη. Ως εκ τούτου, σε αυτές τις χώρες ως προσωρινή λύση βλέπω τον κομμουνισμό. Είναι μέλημα του συστήματος ώστε οι φτωχοί και πεινασμένοι έχουν εγγυημένη εργασία - όχι φιλανθρωπία - έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους να δημιουργούν ευκαιρίες να κερδίσουν το ψωμί τους. Για το σκοπό αυτό, η πλούσιοι και χορτασμένοι πρέπει να δημιουργήσουν ένα ταμείο σταθερότητας - είτε σε μικροοικονομικό επίπεδο με τη συμμετοχή των πλούσιων χωρών, είτε τοπικά - πλούσιες εταιρείες και ιδιώτες σε δοσμένη χώρα, να ρίχνουν σε ένα κοινό σάκο προκειμένου να μοιραστούν τον πλούτο τους, δίνοντας τη ράβδο. Όχι μόνο με φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά για την εξισορρόπηση του επίπεδου ζωής, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους φτωχούς και κατατρεγμένους. Και, πάνω απ όλα στο όνομα της σταθερότητας του κόσμου. Και ο χορτασμένος εργαζόμενος γείτονάς μας δεν θα μας επιτεθεί, δεν θα κάνει επανάσταση, θα προτιμήσει να απολαύσει τη ζωή και να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες και τα οφέλη του πολιτισμού.

  Λεχ Βαλέσα, ειδικά για την Εικονική Πολωνία (portal : Wirtualna Polska, wp.pl, 25/02/2011)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας τη γνώμη σας