Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

"Κίνημα αντεπίθεσης"

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παραβρεθεί και θα παρέμβει, το απόγευμα, στην εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ: «Μερικά βασικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες». 
    Το πρωί, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει στην Πολυτεχνική Σχολή, σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι Κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.
    Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε σπουδαστές στο ΤΕΙ του Αιγάλεω, επέκρινε τόσο τον πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, όσο και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κάλεσε τη νεολαία και το λαό "να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να διαμαρφώσουν ένα μεγάλο κίνημα που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο ανοικτής ή κρυφής προβοκάτσιας".
    Αναφορικά με τον πανευρωπαικό μηχανισμό στήριξης η κ. Παπαρήγα επισήμανε πως στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί παραπέρα η κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που θα είναι τα θύματα και οι παθητικοί θεατές "που πρέπει να δέχονται τις αποφάσεις αδιαμαρτύρητα ή το πολύ-πολύ να διαμαρτύρονται εντός των τοιχών", όπως είπε.
 Χαρακτήρισε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας "πανηγύρι" και πρόσθεσε ότι "εν μέσω μέτρων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, το να συζητάς για το ``πόθεν έσχες`` των βουλευτών και τον αριθμό που πρέπει να έχουν στη Βουλή, αποδεικνύει ότι τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) προσπαθούν να περιορίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι μεγάλο μέρος του λαού αντιτίθεται στην πολιτική τους, που εξυπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία".

    Προειδοποίησε δε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι "ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση".

    Κάλεσε τους νέους, ενόψει και των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, να αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων, ώστε το φοιτητικό κίνημα "να μπορέσει να ανταποκριθεί στην κινητικότητα της κοινωνίας και να βγει απο την κρίση στην οποία βρίσκεται".

    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, για να επισημάνει τον κίνδυνο "να υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας που θα αναγνωρίζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και θα εκχωρεί κυριαρχικά και αμυντικά δικαιώματα της Ελλάδας"

    Απευθυνόμενη στη νεολαία, είπε ότι πρέπει να προβληματιστούν οι νέοι για το θέμα συνταγματικής νομιμότητας που τίθεται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη θέση του ΚΚΕ, το Σύνταγμα κατοχυρώνει την καπιταλιστική ιδιοκτησία. "Αυτό είναι που ενοχλεί τα αστικά κόμματα και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ για να προλάβουν ένα ανερχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει", είπε.

    Χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ "χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ" και τόνισε ότι "όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας".

    Τέλος, αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "σημασία δεν έχουν οι επιμέρους κινήσεις που μπορείς να κάνεις, αλλά το αν εντάσσεις αυτές τις κινήσεις σε μια πολιτική ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ενωση", προσθέτοντας ότι "όταν κάνεις κινήσεις μόνο τακτικής είναι εύκολο για τον αντίπαλο να σε βάλει με την πλάτη στον τοίχο" και αυτό να οδηγήσει "στην ενσωμάτωση και ήττα του κινήματος".