Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει τα περί συμβουλευτικού ρόλου της Lazard

«Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν έχει προσληφθεί κανένας για να μας συμβουλεύσει για αυτό», δήλωσε στο Reuters ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας ουσιαστικά εκπρόσωπο της γαλλικής συμβουλευτικής εταιρείας Lazard, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έχει προσληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή γενικών συμβουλευτικώ υπηρεσιών.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσαν δηλώσεις εκπροσώπου της γαλλικής εταιρείας στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες η  ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Lazard για να της παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές..

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Lazard προσελήφθη για να συμβουλεύει τις ελληνικές αρχές, αλλά ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είχε συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Η Lazard ασχολείται αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας. Πρόσφατα παρείχε σχετικές συμβουλές στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού.Από: www.kerdos.gr