Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Καθαρίζει η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

skoupidia2
Από: www.ert.gr
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον καθαρισμό από τα σκουπίδια της χριστουγεννιάτικης Αθήνας, όμως σε κάποιες συνοικίες, όπως στα Πατήσια και στους Αμπελόκηπους εξακολουθούν να είναι στοιβαγμένα στους δρόμους. Μικρή κα
θυστέρηση υπήρξε λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας τηςΠΟΕ ΟΤΑ και του ΧΥΤΑ, ωστόσο και η αποκομιδή και η απόθεση στο ΧΥΤΑ το βράδυ θα γίνει κανονικά. Πόρισμα-φωτιά παρουσίασε την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για το Δήμο της Αθήνας , σύμφωνα με το οποίο ο δήμος προσλάμβανε προσωπικό για την καθαριότητα και το χρησιμοποιούσε σε άλλες θέσεις. Από την μεριά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στον κ. Ραγκούση κατηγορώντας τον για κινήσεις εντυπωσιασμού και του καταλόγισε ότι πραγματικός του στόχος είναι η παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής σε ιδιώτες.
Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται ακτινωτά, με αποτέλεσμα, το κέντρο να έχει καθαρίσει, όπως και το Μεταξουργείο, το Γκάζι, το θησείο και τα Πετράλωνα. Προβλήματα παραμένουν σε Αμπελόκηπους, Πατήσια και Γκύζη.



Σύμφωνα με πόρισμα που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τουλάχιστον 204 υπάλληλοι που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, το 31,4% των απασχολούμενων στην αποκομιδή και τη μεταφορά των σκουπιδιών, δεν βρίσκονται στις υπηρεσίες τους αλλά έχουν παρατύπως μετατεθεί σε υπηρεσίες γραφείου: υπηρετούν στο κεντρικό κτίριο του Δήμου, στη διεύθυνση πληροφορικής, στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ακόμα και στα γραφεία του γενικού γραμματέα του Δήμου και δημοτικών συμβούλων. Και οι 204 εν λόγω υπάλληλοι εξακολουθούν να αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας με τα οποία επιβαρύνονται οι αθηναίοι δημότες.
Με το πόρισμα καλείται ο περιφερειάρχης Αττικής να αναζητήσει πειθαρχικές ευθύνες κατά του αντιδημάρχου καθαριότητας για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα αρμοδιότητας του.
«Μόνο το 7% και όχι το 31,43% όπως είχε πει ο κύριος Ραγκούσης, έχει μετατεθεί, και αυτοί σε εξίσου σκληρές δουλειές όπως είναι η καθαριότητα πάρκων, δημοτικών κτηρίων, Λεσχών φιλίας για τους άστεγους κλπ. Απώτερος στόχος του κυρίου Ραγκούση είναι η άνευ όρων παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες.Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων απεργιών και στάσεων εργασίας στο Δήμο και τον ΧΥΤΑ έχει απορρυπανθεί το 95% της πόλης», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.