Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: «Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες» Θα του πεί κανείς πως πολεμάει τον "στρατό" του;

Σε βαρυσήμαντη δήλωση προέβη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο «Βήμα της Κυριακής» λέγοντας πως: «Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσες τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο».
Ωραία και μεγάλα λόγια αν υπήρχε έστω και ένας Έλληνας να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δίνει μάχες για να τον σώσει. Αν υπήρχε έστω και ένας ψηφοφόρος της κυβέρνησης που θα συμφωνούσε μαζί του. Αν πίστευε κανείς πως αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει έστω και μια «μάχη» για τη σωτηρία των πολιτών… Τα λάθη σε «περίοδο πολέμου» συγχωρούνται, μπορεί να συμβούν δε αντιλέγει κανείς.

Δεν πρόκειται όμως για λάθος το να πολεμάς τον «στρατό» σου κύριε πρωθυπουργέ… Γιατί αυτό που βιώνει ο μέσος Έλληνας αυτή τη στιγμή αυτό είναι, πως  δέχεται δηλαδή επίθεση από την οποία κινδυνεύει η ζωή του η ίδια.
Δεν έχουμε δει κάποιον από τους ξένους δανειστές μας να είναι «Αγανακτισμένος» από τις «επιθέσεις» που δέχτηκε από τον κύριο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του… Να έχει βγει απελπισμένος στους δρόμους να ζητάει επιείκεια και έλεος από τα μέτρα που τους επέβαλε 19 μήνες τώρα η σοσιαλιστική κυβέρνησή μας. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας να γίνονται «μάχες» εναντίον τους, αντιθέτως πάμπολλες είναι οι βραβεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στο εξωτερικό από τους «εχθρούς» του.
Και ο Δον Κιχώτης πολέμους φανταζότανε αλλά αυτός που την «πλήρωνε» ήταν ο ίδιος άντε και ο καημένος ο Σάντσο, εδώ έχουμε δέκα εκατομμύρια αμάχους που έχουν πληγεί από φίλια πυρά, τα δικά σας και της κυβέρνησής σας, που έχουν πληγεί θανάσιμα με τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας εξοντώνουν και μας στέλνουν μετανάστες στην καλύτερη περίπτωση!
Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υποψία πως ο πρωθυπουργός της χώρας μας μάχεται για το συμφέρον μας θα ήμασταν όλοι στο Σύνταγμα και στις πλατείες ολόκληρης της χώρας να τον ζητωκραυγάζουμε και να τον επευφημούμε… Αν υπήρχε η έστω ψευδαίσθηση πως ο «πόλεμος» στον οποίο μάχεται ο πρωθυπουργός μας ήταν για την «Σωτηρία» μας…
Στο τέλος της  μάχης για τη σωτηρία της χώρας θα πρέπει να υπάρχουν και πολίτες ζωντανοί για να πανηγυρίσουν και να γιορτάσουν τα επινίκια μαζί σας. Πόλεμος γίνεται συμφωνούμε. Αλλά εναντίον μας!  
Κωστής Αποστολόπουλος
Από: tsantiri