Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο Διττός στόχος της επίθεσης ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε χάσει τον αριθμό πλέον, στις καθημερινές, τάχα κόντρες και τάχα μάχες, στο σήριαλ που αναγκαστικά παρακολουθούμε από τηλεοράσεις εφημερίδες αλλά και το διαδίκτυο.

Ένα σήριαλ τόσο κουραστικό και τόσο ψεύτικο που δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν ούτε καν οι συντελεστές της συγγραφής της υπερπαραγωγής που (θέλει να) κοιμίσει τον λαό και να τον επιστρέψουν στη μοναξιά του καναπέ τους.

Έχουμε γράψει πως το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει πολιτικά (διαβάστε εδώ) και ως εκ τούτου η μοναδική προσπάθεια, που παίρνει μορφή μέσα από αστείες υπερβολές και επιθέσεις σε "αντίπαλες" δυνάμεις, είναι να αποπροσανατολίσει και να κερδίσει χρόνο μέχρι την ολική εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό.

Αυτό που (νομίζουν πως) θα πετύχουν τα τσικό του πάλαι ποτέ μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τα βήματα των προπατόρων και προκατόχων τους είναι η πολιτική εκκαθάριση του τοπίου που χρειάζεται να συμβεί πριν την πολυπόθητη "συναίνεση" των προθύμων... Όχι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά βγήκε από την εθνική ομάδα των προθύμων για την όχι και τόσο μακρυνή συγκατοίκηση, που θα επιφέρει την ολοκληρωτική ισοπέδωση της μεσαίας τάξης και του λαού, αλλά μάλλον φοβούνται πως σε περίπτωση συγκατοίκησης, τα χίλια τόσα κομμάτια της συνιστώσας μπορεί να χαλάσουν την σούπα που μας ετοιμάζουν στα ανώτατα μαγειρεία εξωτερικής και εγχώριας πλουτοκρατίας.

Και για να έρθω στο δια ταύτα του άρθρου και να δικαιολογήσω τον τίτλο, Δύο είναι οι στόχοι της δήθεν τάχα, μετωπικής:
ο πρώτος είναι να εξαναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει από τις χρόνιες σκέψεις για συγκατοίκηση σε "κεντροαριστερές" συγκυβερνήσεις και μάλιστα η υποχώρηση να γίνει με απόφαση δική του. Δεν θα υπάρχει λογικός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ που μετά από τέτοια λάσπη και συκοφάντηση θα δεχόταν τη συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ που τους καθυβρίζει. 

Και αν θα υπάρξει... ακόμα καλύτερα για τους ιθύνοντες του σχεδιασμού της μετωπικής σύγκρουσης, αφού θα επέφερε ακόμα μεγαλύτερο κατακερματισμό του ΣΥΡΙΖΑ... Η στρατιά των προθύμων έχει ήδη φτιαχτεί, οι τελευταίες πινελιές γίνονται, και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να μην είναι μέλος της.

Ο δεύτερος στόχος, των πιασμένων από τα μαλλιά τους (σύμφωνα με την Ελληνική παροιμία) τσικό ή βήτα κατηγορία αν θέλετε πρώην παΣΟΚ, για μια συνέχιση της δοκιμασμένης παραμύθας αποχαύνωσης και παραμονής στην καρέκλα της εξουσίας είναι η, κατά την άποψή μας γνώμη τους πως: Χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον δυναμώσουν εκλογικά ώστε να ανακοπεί η (πραγματική τους φοβία) ανοδική πορεία του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κόμματος που δεν κοροϊδεύει και αποσκοπεί στην λαϊκή εξουσία, του ΚΚΕ. 

Νομίζουν οι φωστήρες των κομματικών μηχανισμών πως θα ανεβάσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσκοπικά παραμένουν στο πήχη εισόδου στην επόμενη Βουλή, "κόβοντας" από το ποσοστό που φοβούνται πως θα πετύχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αφού είδαν πως λάσπες τύπου "μετοχές της Γερμανός" εως το τελευταίο "πετρέλαια του Σαντάμ" δεν ακούμπησαν... δοκιμάζουν τη γνωστή μέθοδο -όπως έκαναν στη ΝΔ βοηθώντας στην κατασκευή του αχυροκόμματος του Καρατζαφέρη για να τους κλέψουν ψήφους-.

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι η αναπόφευκτη πια πολιτική τους αυλαία όχι μόνο να κλείσει οριστικά αλλά να κλείσει και άδοξα.