Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"Una faccia una razza" Γράφαμε για τα επεισόδια στη Ρώμη... 5 μέρες μετά τα ζήσαμε με τραγικό τρόπο και στην Αθήνα...

Διαβάστε τι γράφαμε στις 17 του Οχτώβρη για τα επεισόδια στην γειτονική Ιταλία και τους κουκουλοφόρους μεταμφιεσμένους αστυνομικούς. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η λαϊκή παροιμία "una faccia una razza" επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Εν αναμονή και των αποκαλύψεων που θα υπάρχουν σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ στον "Ριζοσπάστη" για τους εν Ελλάδι μεταμφιεσμένους μπαχαλάκηδες αναδημοσιεύουμε το άρθρο μας, με μοναδική προσθήκη το βίντεο-αποκάλυψη που δημοσιεύτηκε εχτές με τον κουκουλοφόρο που δίνει οδηγίες στα ΜΑΤ και το αντίστοιχο που είχε δημοσιευτεί στην Ιταλία στα τραγικά γεγονότα της Γένοβα. Δείτε τα βίντεο και την ανάρτησή μας:


Προσέξτε το νεαρό με το μπλε κασκέτο και το μπλε μπουφάν. Κρατάει ένα κοντάρι στα χέρια του και είναι μαζί με τους υπόλοιπους «κουκουλοφόρους» οι οποίοι πετούν πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται επί της οδού Σουρή.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, μόλις περνάει μία γυναίκα μπροστά από τον «κουκουλοφόρο», αυτός κάθεται στο κράσπεδο της λεωφόρου Αμαλίας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώνεται και κάνει νόημα στη διμοιρία των ΜΑΤ να υποχωρήσει κάτι που γίνεται άμεσα πράξη.
Προχωράει προς το μέρος τους κάνοντας νόημα στους υπόλοιπους «κουκουλοφόρους» να σταματήσουν να πετούν πέτρες ενώ παράλληλα ζητά από τους άνδρες των ΜΑΤ να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν προς την οδό Φιλελλήνων. Προφανώς οι κ.κ. Χρήστος Παπουτσής, Μανόλης Όθωνας και Λευτέρης Οικονόμου (υπουργός, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και νέος Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και τ. αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) αλλά και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπό το νέο αρχηγό της Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο είναι έκθετοι για μιαν ακόμη φορά. Η δράση του παρακράτους με αποδείξεις!
Λεπτομέρεια: Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, προσέξτε το λευκό καλώδιο της ενδοσυνεννόησης στο πρόσωπο του «κουκουλοφόρου». Από: kentrinews






Ιταλία: Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τους "μεταμφιεσμένους αστυνομικούς"



Διαβάζοντας τις ιταλικές εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά κανάλια στο ίντερνετ αλλά και τις συνεντεύξεις αστυνομικών σε αυτά από την Κυριακή, καταλαβαίνουμε δύο βασικά πράγματα:α) Οι αστυνομία την Κυριακή στην Ρώμη είχε εντολές να αφήσει τους γνωστούς-αγνώστους να καταστρέψουν και να τρομοκρατήσουν ώστε να αποτρέψουν στο εξής τους πολίτες να διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους  και β) Η λαϊκή παροιμία "una faccia una razza" επιβεβαιώνεται πλήρως...
Ξεκινάμε με τη απορία ενός Ιταλού μέλους των αντίστοιχων δυνάμεων των ΜΑΤ που δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλο της εφημερίδας "La Repubblica" ο οποίος αναρωτιέται: "Γιατί δεν υπήρξε εντολή των ανωτέρων να επιτεθούμε στους "Μπλακ-Μπλοκ"; "Αυθόρμητα μου δημιουργείται η εξής ερώτηση: Γιατί η αστυνομία και οι καραμπινιέροι δεν επιτέθηκαν δεν εμπόδισαν δε συνέλαβαν τους "Μπλακ-Μπλοκ" και αντίθετα καθόμασταν ακίνητοι απλοί παρατηρητές; Οι ειρηνικοί διαδηλωτές μας ούρλιαζαν να απομακρύνουμε τους βίαιους κουκουλοφόρους που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία τους".

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε στους Ιταλομαθείς το βίντεο στο οποίο μέλος των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο επίκεντρο των επεισοδίων της Κυριακής στη Ρώμη αποκαλύπτει την στρατηγική της βίας που έχουν εντολή να ακολουθούν και για όσους από εσάς δεν μιλάτε Ιταλικά, μπορείτε να δείτε στο βίντεο τους "μεταμφιεσμένους αστυνομικούς" που ντυμένοι με τζιν το μόνο γνώρισμα που τους απέδιδε την αστυνομική ιδιότητα ήταν το κράνος (!!) τους...

Στην γειτονική Ιταλία έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος και στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η αποκάλυψη πως οι "Μπλακ-Μπλοκ" το μεγαλύτερο γκρουπ των εκεί γνωστών-αγνώστων αποτελείται από προβοκάτορες μέλη της Ιταλικής αστυνομίας και των εκεί ΜΑΤ.








Τέλος ακολουθεί η μαρτυρία δημοσιογράφων πως οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι ακολουθούσαν τη σχεδιασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών ώστε να αποτραπούν στο μέλλον να κατεβούν στους δρόμους και τις πλατείες και να διαμαρτύρονται, την μαρτυρία πως υπήρχαν βανάκια που εφοδίαζαν τους κουκουλοφόρους με σιδερόβεργες στο βίντεο φαίνονται οι κουκουλοφόροι που συνομιλούν φιλικά με τις δυνάμεις της αστυνομίας και το ιδιότυπο λούνα παρκ που δημιούργησαν οι αστυνομικοί στην πλατεία όπου οι 200.000 ειρηνικοί διαδηλωτές είχαν το ραντεβού για την συγκέντρωσή τους και που τελικά δε πραγματοποιήθηκε ποτέ. 

Δείτε τα αστυνομικά βανάκια πως με τέρμα ταχύτητα στριφογυρίζουν επάνω στην πλατεία διώχνοντας και τον τελευταίο των διαδηλωτών με το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό και δακρυγόνα να απομακρύνει και τους τελευταίους τολμηρούς.




Κλείνοντας να επαναλάβουμε και να μεταφράσουμε τα όσα ακούγονται στην αρχή του τελευταίου βίντεο που σας παρουσιάζουμε: ήταν τα λόγια του πρώην Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας και ισόβιου γερουσιαστή Φραντσέσκο Κοσίγκα που έλεγε απευθυνόμενος στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι:
"Πρέπει να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων γιατί φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα αν κάποιος μαθητής τραυματιζόταν σοβαρά ή αν πέθαινε!" Η συνταγή για τους φοιτητές πανεπιστημίου αντίθετα είναι η εξής: "Αφήστε τους να κάνουν ότι θέλουν ανεξέλεγκτα, μέσα στις γραμμές τους τοποθετήστε προβοκάτορες που για δέκα μέρες θα σπάνε και θα καίνε τα πάντα αμάξια-μαγαζιά που θα βάλουν φωτιά στη πόλη . Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων. Με την έννοια ότι οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης δεν θα δείξουν οίκτο και θα τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε γιατί οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... χτυπήστε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί. Πάνω απ' όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά. Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν - αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά! 
Έτσι είχε φανταστεί ο Κοσίγκα την τακτική που θα κατέληγε στο να χτυπιέται ο καθένας...
Αντανάκλαση 17/10/11