Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Α. Παπαρήγα: Βλέπει στάση πληρωμών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Καθετί για να μην πετύχει κανένας από τους στόχους του προυπολογισμού θα κάνει το ΚΚΕ όπως διεμήνυσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής., η οποία έστρεψε τα πυρά της κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας ότι φοβούνται την κοινωνική έκρηξη. 
Μάλιστα, κάλεσε τον λαό να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο ακόμα και για εκείνο της στάσης πληρωμών, λέγοντας πως "θα παλέψουμε για να μην πετύχει ο προϋπολογισμός και αυτό θα γίνει με όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος". 
Η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για αντιθέσεις και «πλάνα στοιχεία» στον νέο προϋπολογισμό και εκτίμησε ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία «δεν είναι έξω από την προοπτική» της χώρας.

Προειδοποίησε δε ότι, αν υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός, αυτό θα σημάνει νέα μέτρα, ακόμα και «μέτρα ασύλληπτα μέχρι σήμερα», νέους φόρους και δραματικές περικοπές σε κάθε επίπεδο και ειδικά στον κοινωνικό τομέα.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο: και δεκακομματική να ήταν η κυβέρνηση, αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», τόνισε η κ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι η κρίση θα βαθύνει.