Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ του CNN για τους νεόπτωχους, άστεγους Έλληνες

Με τον τίτλο «Η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο» το αμερικανικό δίκτυο CNN παρουσιάζει μία νέα κατηγορία ανθρώπων στην Αθήνα, που όλο και διογκώνεται, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Ολόγος για τους νεόπτωχους, άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας Μια νέα κατηγορία Ελλήνων παρουσιάζει το CNN ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Τίτλος του θεματικού βίντεο «Η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο» και παρουσιάζει τους νεόπτωχους, άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους οι συμπολίτες μας αυτοί μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά.Η κρίση χρέους έχει μετατραπεί πλέον σε κοινωνική, καθώς σε όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με «σκαμμένα» πρόσωπα από την πείνα και την ανέχεια, να κάθονται συνήθως στο δρόμο είτε να εκλιπαρούν για λίγη ελεημοσύνη.

Το Αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι μέσα σε ένα έτος έχουν αυξηθεί κατά 20% οι άνθρωποι που καταφεύγουν στα κέντρα υποδοχής αστέγων της Αθήνας για να φάνε ένα πιάτο ζεστό φαΐ.

Αντανάκλαση: tsantiri