Η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε πως ο λαός πρέπει να δείξει ότι δεν δέχεται να ζήσει με 500 και 400 ευρώ και τόνισε πως δεν αναγνωρίζει ούτε τη νέα δανειακή σύμβαση ούτε ο PSI.
Η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε την επομένη των εκλογών ο λαός «να είναι σε θέση να αποκρούσει τις επιθέσεις με περισσότερα όπλα» και τόνισε ότι αυτό θα γίνει αν η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι όσο γίνεται πιο αποδυναμωμένη και το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.
Αναφερόμενη στις εκλογές είπε ότι σήμερα λένε στο λαό ότι κριτήριο για την ψήφο του είναι να κυβερνηθούμε αποτελεσματκά και υπογράμμισε ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν «αποτελεσματικότατες» στο να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα.
Εκτίμησε ότι δεν φαίνεται να προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά συμμαχικές κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι όποια και να είναι τα αποτελέσματα τωνεκλογών «η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνηση πολιτεία.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚτσακώνονται ποιος θα έρθει πρώτος, αλλά τα επιτελεία τους έχουν ανοιχτή πόρτα για κυβέρνηση συνεγασίας», είπε η κ. Παπαρήγα,προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει αυτό θα υπάρχει κυβέρνηση «της ΝΔ με τα παρακλάδια της» ή «του ΠΑΣΟΚ με τα παρακλάδια του».
Ερωτηθείσα για το «νέο ξεκίνημα» που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ με την προεδρία Βενιζέλου υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάθε φορά που αλλάζουν ηγεσία καταφεύγουν στην τακτική της «επανεκκίνησης», που έφτασε να γίνεται πια κάθε χρόνο, όπως είπε. «Πρόκειται για κοροϊδία του λαού να του λένε κάθε τόσο »δώσε μου συγχωροχάρτι»», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στα κόμματα Καμμένου και Κατσέλη- Καστανίδη, έκανε λόγο για «νέα κόμματα με παλιά υλικά».
Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε και πάλι το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με εθνικιστικά καλέσματα που αναρτώνται στο διαδίκτυο για τη μέρα εκείνη, αλλά κι ότι η κυβέρνηση «προκαλεί» όταν λέει ότι στις 25 Μαρτίου ο λαός θα γιορτάσει με εθνική ομοψυχία το PSI και τους μισθούς των 500 ευρώ.
Μιλώντας για τη δανειακή σύμβαση είπε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, όπως λένε ο κ. Σαμαράς και ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι σύμφωνα με καταγγελίες ο όρος αυτός υπάρχει σαφώς στο αγγλικό κείμενο, αλλά λείπει από την ελληνική μετάφραση.
Τέλος η κ. Παπαρήγα ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς να αρνηθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.