Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΙΔΩΣ: Ζητούν από άστεγο να πληρώσει χαράτσι!

Δεν φτάνει που έμεινε άνεργος και άστεγος… του ζητάνε να πληρώσει και χαράτσι από πάνω! Ο λόγος για έναν 31χρονο από την Πάτρα, που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά τις τελευταίες ημέρες. Ο νεαρός άνδρας, χειριστής μηχανημάτων στο επάγγελμα, έχασε την δουλειά του και έφτασε στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς έμεινε και χωρίς σπίτι!
Απαράδεκτο: Ζητούν από άστεγο να πληρώσει χαράτσι!
Μάλιστα, κάποιοι του παραχώρησαν ένα ράντζο σε… μηχανουργείο για να μην κοιμάται στο δρόμο εν μέσω Χειμώνα, ενώ ο ίδιος έκανε έκκληση μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού για να βρει δουλειά.
 Σαν να μην του έφταναν όλα αυτά, το ελληνικό Δημόσιο του έστειλε ειδοποιητήριο για να πληρώσει το χαράτσι, για ένα σπίτι που είχε νοικιάσει και στο οποίο δεν μένει πλέον, αλλά το όνομά του υπήρχε στο συμβόλαιο του ρολογιού!

 Στην αρχή νόμισε ότι ήταν πλάκα… Δυστυχώς όμως!

 «Αρχικά νόμισα πως κάποιος βάλθηκε να μου κάνει πλάκα ή να παίξει με την δυστυχία μου. Ξέρετε τι είναι να μην έχεις που να κοιμηθείς, να σε έχουν πετάξει από το σπίτι που νοίκιαζες, να μην σου ‘χει μείνει τίποτα και να λαμβάνεις ειδοποίηση για να πληρώσεις χαράτσι για κάτι που δεν έχεις ούτε σαν ενοικιαστής με αποτέλεσμα να κοιμάσαι σε ένα ράντζο μέσα σε μηχανουργείο;», δήλωσε ο 31χρονος.

 Κύριοι βουλευτές και βουλευτάδες τι λέει το Σύνταγμα που τόσο συχνά επικαλείστε για αυτή την περίπτωση;;;

 Μήπως να σας καταβάλλει ο άνθρωπος και το διπλάσιο του φόρου; Για όλα είστε ικανοί εσείς…