Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανός βουλευτής: Να δοθούν στους φτωχούς τα τρόφιμα με κρέας αλόγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη στιγμή που το σκάνδαλο με τα τρόφιμα με κρέας αλόγου απασχολεί έντονα την ΕΕ, ο γερμανός βουλευτής μέλος του CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση), Χάρντουικ Φίσερ πρότεινε πως για να μην πάνε χαμένα όσα προϊόντα έχουν αποσυρθεί προληπτικά από τα ράφια, να μοιραστούν σε φτωχούς.
Μάλιστα για να δώσει το παράδειγμα και για να δείξει ότι δεν τα θεωρεί επικίνδυνα έφαγε μπροστά στην κάμερα της γνωστής εφημερίδας Bild το περιεχόμενο μίας συσκευασίας που αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ μία ημέρα πριν την απόσυρση της παρτίδας.
Όπως τόνισε έφαγε τα συγκεκριμένα λαζάνια και δεν κατάλαβε καμία διαφορά στη γεύση.
Την άποψή του συμμερίζεται και ο υπουργός αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική Ντιρκ Νίμπελ (των Φιλελεύθερων).
Περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο λιμοκτονούν, είπε ο Νίμπελ, προσθέτοντας πως ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν.  "Δεν μπορούμε απλώς να πετάξουμε ένα καλό φαγητό" τόνισε.
Πάντως, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα βον ντερ Λέγιεν είπε ότι η ιδέα είναι παράλογη, καθώς είτε είναι κάποιος πλούσιος είτε είναι φτωχός, έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι τρώει.
Παράλληλα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καταναλωτή τόνισε ότι δεν μπορούν να διανεμηθούν τα συγκεκριμένα τρόφιμα, εξ αιτίας νομικών θεμάτων.
"Πίσω από την πρόταση του Φίσερ κρύβεται η άποψη ότι υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων στο φαγητό" είπε η Ρενάτε Κούναστ των Πρασίνων, ενώ το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο Φίσερ.

Hartwig Fischer από allthewebnews
Αντανάκλαση: news247