Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«The Times» - ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αντικομμουνισμός που (ξανα)γράφει ιστορία

Φαίνεται πως το ΑΠΕ-ΜΠΕζήλεψε τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις της κρατικής τηλεόρασης που συχνά-πυκνά «επιμορφώνει» τους τηλεθεατές της για θέματα όπως π.χ. «Αναζητώντας τέρατα: Ο δολοφόνος πιθηκάνθρωπος της Ρωσίας»! (Για όσους έχουν ξεχάσει η ΝΕΤ πρόβαλλε πριν μερικά χρόνια ντοκιμαντέρ για το οποίο η ίδια ανέφερε: «Το 2006, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν είχε το μοχθηρό σχέδιο να δημιουργήσει τέρατα από διασταύρωση ανθρώπων με πιθήκους»...)!
Έτσι, λοιπόν το ΑΠΕ-ΜΠΕ αντιγράφει απ' την εφημερίδα «The Times» και αναρτά υπερηφάνως τα κάτωθι:
«Ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μουσολίνι, το ζοφερό τρίδυμο της τυραννίας του 20ού αιώνα (...) Στη Ρωσία, με αφορμή την 70ή επέτειο από τη Μάχη του Στάλιγκραντ, έγινε γνωστό ότι θα αλλάξει (έστω και για λίγες ημέρες τον χρόνο) το όνομα της πόλης από Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ.

Πρόκειται για ένα ακόμη στάδιο στην πορεία αποκατάστασης του Στάλιν.

Στη Γερμανία, αντίθετα, η καγκελάριος Μέρκελ αναγνώρισε τη διαρκή ευθύνη της χώρας της για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ρωσία υπέφεραν στη διάρκεια των δικτατοριών τους, αλλά μόνο η Γερμανία ήρθε αντιμέτωπη με το παρελθόν της (...) Έδαφος κερδίζει και η αποκατάσταση του Στάλιν.

Τα καινούργια σχολικά βιβλία τον χαρακτηρίζουν "ικανό διαχειριστή", που οι πράξεις του ήταν απολύτως έλλογες. Οι διωγμοί, οι λιμοί, τα γκούλαγκ, υποβαθμίζονται προκειμένου να υπερτονιστεί ο εκσυγχρονισμός της χώρας από τον "Πατερούλη", ο οποίος οδήγησε την ΕΣΣΔ σε νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Τα εγκλήματά του, όπως κι εκείνα του Μουσολίνι, χαρακτηρίζονται "λάθη". Και, φυσικά, επί της κυβέρνησής του τα εργοστάσια δούλευαν ρολόι...»!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Να μιλήσεις για αντικομμουνιστική εμπάθεια; Μάλλον είναι τίτλος τιμής για δαύτους. Να μιλήσεις για ανιστόρητους ή παραχαράκτες της ιστορίας; Προσόντα για τους υπηρετούντες την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να τους κατηγορήσεις ότι πριμοδοτούν τον φασισμό, ταυτίζοντας μαζί του τον σοσιαλισμό; Μα, εξετάσεις στο σύστημα δίνουν, σάρξ εκ της σαρκός του συστήματος είναι ο φασισμός.
Δεν θα μιλήσουμε γι' αυτά λοιπόν. Θα αρκεστούμε στο ότι είναι επικίνδυνοι για τον λαό. Για να χειραγωγήσουν το μέλλον, εκείνο το μέλλον που ο λαός μπορεί να γράψει με τα χέρια του, με τον αγώνα του, διδασκόμενος απ' τον Σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, δεν διστάζουν να πλαστογραφούν το παρελθόν.
 Ας μην ξεχνούν όμως οι θλιβεροί όταν εκτελούν την αποστολή τους ότι «όποιος πυροβολεί το ιστορικό παρελθόν, να περιμένει ότι το μέλλον θα τον κανονιοβολήσει!».
ΥΓ: Θυμίζουμε πάντως στους Times και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα είναι 2.2.2013. Δηλαδή, η μέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων και την συντριβή των ναζιστών στο Στάλινγκραντ. 
Αν ψάχνουν σχέσεις ανάμεσα στους κομμουνιστές και στους φασίστες ας κοιτάξουν το Στάλινγκραντ... Με το αίμα τους και την θυσία τους, οι κομμουνιστές, η ΕΣΣΔ με ηγέτη τον Στάλιν, έφραξαν το δρόμο στον φασισμό.   
Αντανάκλαση: 902