Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ακονίζουν τα μαχαίρια για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Δεκατρείς ήταν οι φάκελοι που υποβλήθηκαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και διεθνείς κολοσσοί και επενδυτικά funds.
Το συγκρότημα είναι ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους από τους οποίους οι 330 με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται μέχρι και έξι μήνες το χρόνο ως εποχικοί.
Στο τέλος του Οκτώβρη του 2012, η διαχειρίστρια εταιρεία STARWOOD αποφάσισε να κλείσει μια από τις δυο μονάδες και να τη λειτουργεί εφεξής μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα έχουν ήδη ξεκινήσει οι απολύσεις εργαζομένων, σε μία προσπάθεια να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη, με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, ώστε να μπορεί να κάνει χρήση όλων των προγραμμάτων μαθητείας και ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Το θέμα έχει φέρει στη βουλή με ερώτησή του το ΚΚΕ που συζητήθηκε στις 14 Μάρτη 2013
Παράπλευρες απώλειες... η πώληση αρχαιολογικών μνημείων
Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα, προς πώληση οδεύει και το πρώτο αρχαιολογικό μνημείο της Ελλάδας, ο ναός του Ζωστήρα Απόλλωνα, ο οποίος έχει την «ατυχία» να βρίσκεται στη χερσόνησο του Λαιμού της Βουλιαγμένης.
Τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου, που κρύβεται κάτω από την παραλία του «Αστέρα Βουλιαγμένης», επιβεβαιώνει η τεράστια δεξαμενή της αρχαϊκής εποχής που αποκάλυψαν εργασίες που εκτελούνταν για την κατασκευή νέας εισόδου της πλαζ. Σε απόσταση μόλις 25 μέτρων από τη δεξαμενή βρίσκεται ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, στην παραλία του ξενοδοχείου.
Αντανάκλαση: 902