Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Στους δρόμους οι Πορτογάλοι για τη λιτότητα

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε τριάντα πόλεις της Πορτογαλίας.
Οι διαδηλώσεις οργανώνονται με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στη Λισαβόνα για τον έλεγχο των μέτρων που εφαρμόζει η πορτογαλική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011.
Οι συγκεντρώσεις διοργανώνονται από το μη πολιτικό κίνημα της «15ης Σεπτεμβρίου», το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες διαδηλώσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.
«Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση», δήλωσε την Παρασκευή ένας από τους επικεφαλής του κινήματος. «Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική», τόνισε.

Το κίνημα, που είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.
Αντανάκλαση: topontiki