Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στις 18.00 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απευθύνουν μαζικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση - πορεία την Κυριακή 28 Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18.00, απαιτώντας να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων και να μην υπάρξει καμία απόλυση και καμία διαθεσιμότητα, αλλά αντίθετα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, όπως τονίζεται στο κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, «προωθείται η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων (4 χιλιάδες μέσα στο 2013, 15 χιλιάδες μέχρι το 2014 και συνολικά επιδιώκουν να μειώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες)».
Επίσης, «μονιμοποιείται το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο φέτος θα εισπράττεται μέσα από τη ΔΕΗ και από του χρόνου μέσω της εφορίας και αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».
Ενάντια σε όλα αυτά οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο καλούν σε:
Ενιαία πάλη τώρα ενάντια στις απολύσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα!
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
Ενότητα κι Αγώνας, οργάνωση και πάλη για να εμποδίσουμε τα μέτρα της λαϊκής σφαγής.
Όχι σε όλες τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις.
Και σημειώνουν:
«Εργατοϋπάλληλε μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.
Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα. Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Την 1η Μάη στο Σύνταγμα 10.30 π.μ.».
Κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής 
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση και την Κυριακή 28 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς όσο και στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι «θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος». Να αποκρούσουν με την πείρα τους τον εμπαιγμό ότι τάχα μια άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να μας ανακουφίσει από τα δεινά που μας συσσωρεύουν.
1η ΜΑΗ, μέρα γραμμένη με το αίμα της Τάξης μας: Μπες Μπροστά. Οργάνωσε τον αγώνα παντού: στο γραφείο, στο υπουργείο, στον οργανισμό, στην υπηρεσία, στη γειτονιά που μένεις. Άπλωσε χέρι ταξικής αλληλεγγύης στον άνεργο, στον απολυμένο, στο νέο που τον καλούν να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Ξετίναξε τη βδέλλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Διαχώρισε τη θέση σου από τη διοικητική ιεραρχία. Βοήθα να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα! Με τις ταξικές δυνάμεις, τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ. Φτιάξε τώρα μαζί Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς. Οργάνωσε συνελεύσεις, κοινή στάση, ετοιμότητα αγωνιστικής αντεπίθεσης σε τούτη την αντιλαϊκή επέλαση που θέλει το λαό γονατισμένο.
  • Καμία απόλυση - όχι στην εργασιακή εφεδρεία, στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
  • Όχι στην επιχειρηματική δράση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Μαζικές προσλήψεις τώρα.
  • Ελάφρυνση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών - όχι στη ρύθμιση υπέρ των τραπεζών!
Αντανάκλαση: 902