Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτη φτώχεια στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τη φτώχεια στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έρευνα μιας οργάνωσης με την επωνυμία «Συνασπισμός ενάντια στην πείνα», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 20% των παιδιών που ζουν στη Νέα Υόρκη, δηλαδή ένα στα πέντε,δεν έχει αρκετό φαγητό στο σπίτι του, ενώ το ποσοστό των ανηλίκων που υποσιτίζονται αυξήθηκε κατά 10% μέσα σε μια τετραετία!
Συνολικά ένας στους έξι Νεοϋορκέζους, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν είχαν αρκετό φαγητό στο σπίτι τους την περίοδο 2010-12. Σύμφωνα με την έκθεση, στα λαϊκά συσσίτια και τις διανομές τροφίμων η ζήτηση αυξήθηκε κατά 10% φέτος, αλλά οι πόροι τους, από τις κρατικές ενισχύσεις και τις ιδιωτικές δωρεές, μειώθηκαν ταυτόχρονα κατά 57%.

Ο Τζόελ Μπεργκ, ο διευθυντής της οργάνωσης, ανέφερε ότι σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή λίγο πάνω από αυτό, ωστόσο υποστήριξε ότι η συνέχιση των περικοπών στον προϋπολογισμό και η κατάργηση των κουπονιών σίτισης προμηνύει ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη».
Η έρευνα έρχεται να προστεθεί στις πολλές μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και δείχνουν τις τεράστιες ανισότητες σε μια πόλη που φιλοξενεί εκατοντάδες εκατομμυριούχους και αρκετούς δισεκατομμυριούχους.
Αντανάκλαση: 902