Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων από τα ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά από τη συγκυβέρνηση.
Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων που είναι συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο γυναίκες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου που κατέφτασε
 .
Η αστυνομία επιτέθηκε αλλεπάλληλες φορές σε βάρος των σχολικών φυλάκων που παραμένουν συγκεντρωμένοι από όλη τη χώρα μπροστά από το Υπουργείο επί της οδού Βασ. Σοφίας, ενώ νωρίτερα προχώρησε σε 3 ακόμη προσαγωγές εργαζομένων (4 άνδρες και 1 γυναίκα), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 12.
Νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την αστυνομία να απαντά με προσαγωγές 9 εργαζομένων στη ΓΑΔΑ, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα  ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη συνέχεια στο Αυτώφορο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 31 Μαρτίου 2014.
Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Αρβανιτίδη,μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του ΚόμματοςΣπύρο Χαλβατζή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Παράλληλα ο Σπύρος Χαλβατζής προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στο υπ. Δημόσιας Τάξης καταγγέλοντας τα μέτρα καταστολής και χρήσης χημικών, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 12 εργαζομένων.
Οι 2.200 περίπου σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί εδώ και περίπου 6 μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το 75% του μισθού, εκφράζουν φόβους ότι με την παρέλευση του 8μηνου της ισχύος της διαθεσιμότητας θα απολυθούν. Πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα τους και να τον εκτονώσει, ανέφερε ότι 300 σχολικοί φύλακες θα απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ και άλλοι 100 για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην τύχη των υπολοίπων 1.800.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που στον αγώνα των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και παλεύουν για να έχουν δουλειά, απάντησε με βία και καταστολή, τραυματίζοντας δύο εργαζόμενες και όχι μόνο. Συνέλαβαν 9 εργαζόμενους και τους οδηγούν στον Εισαγγελέα.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και απαιτεί να απελευθερωθούν τώρα οι συλληφθέντες, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους». 
Αντανάκλαση: 902