Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κατέβασαν το βουνό στην παραλία

Σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά, με την προκλητική ανοχή παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Αστυνομίας, «κατέβασαν» τμήμα του όρους Λαπίθα που βρίσκεται πάνω από τις ιαματικές πηγές και δίπλα από τη λιμνοθάλασσα και μετέφεραν τα βράχια στην παραλία, προκειμένου να προστατευθούν από τη διάβρωση της ακτής οι αυθαίρετες κατοικίες επωνύμων που βρίσκονται εκεί.
Η Αστυνομία, ως απλός θεατής στο οικολογικό έγκλημα που συνέβη μπροστά στα μάτια της, αρκέστηκε απλά να καταγράψει το περιστατικό και για άγνωστους λόγους δεν προέβη σε συλλήψεις ούτε σε κατασχέσεις μηχανημάτων και φορτηγών. Ο εργολάβος που εκτέλεσε το οικολογικό έγκλημα στον Καϊάφα είναι ο ίδιος που πιάστηκε προ ημερών από την Αστυνομία να κάνει παράνομες αμμοχαλικοληψίες στον ποταμό Αλφειό .
Και με ενημερότητα
Πηγές από το ΣΔΟΕ καταγγέλλουν ότι ενδεικτικό της «δύναμης» και των υψηλών γνωριμιών που έχει το συγκεκριμένο πρόσωπο, είναι το γεγονός ότι ενώ σε βάρος του το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρείες-μαϊμούδες, άγνωστο πώς ο ίδιος, σαν να μην τρέχει τίποτα, λαμβάνει φορολογική ενημερότητα από τη ΔΟΥ Πύργου!
Το ίδιο πρόσωπο έχει παραπεμφθεί σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 5 αστυνομικών της Ηλείας, όταν πιάστηκε να ρίχνει παράνομα τα σκουπίδια της Καλαμάτας δίπλα στον Αλφειό.
Εις βάρος του εκκρεμούν δεκάδες δικογραφίες, του έχουν κατασχεθεί πολλά οχήματα, ενώ βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όταν πριν από μήνες πιάστηκε από τις δασικές αρχές να θάβει τα απορρίμματα της Καλαμάτας στο προστατευόμενο Δρυόδασος της Φολόης.
Το συγκεκριμένο εργολάβο χρησιμοποιεί σήμερα η Δήμος Πύργου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ είναι και ένας εκ των μεταφορέων σκουπιδιών στη δασική και αναδασωτέα έκταση Φραγκαπήδημα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Εφη Σαλτάρη, και ο πρώην προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νίκος Παπαβασιλείου, κατήγγειλαν χθες στην «Ε» ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται περιέργως στο απυρόβλητο από τις υπηρεσίες της πολιτείας και την Αστυνομία και ανέφεραν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία παράνομη δραστηριότητά του στον Καϊάφα, υπό την προκλητική ανοχή και σιωπή της Αστυνομίας.
«Αυτό που συνέβη στον Καϊάφα είναι πρωτοφανές. Οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων, της Αστυνομίας και των άλλων υπηρεσιών είναι τεράστιες. Πάνω από 50 φορτηγά φορτωμένα με μεγάλα βράχια που είχαν πάρει από τον Λαπίθα πήγαν και ξεφόρτωσαν στην παραλία απέναντι από τα αυθαίρετα. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Ολα αυτά έγιναν στα φανερά και κανείς δεν αντέδρασε. Στην ΕΤΑΔ που τηλεφώνησα έπεσαν από τα σύννεφα. Δεν γνώριζαν τίποτα και με ενημέρωσαν ότι σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ υπάρχει έρευνα για τις κατολισθήσεις βράχων στην προστατευόμενη από τη NATURA 2000 περιοχή», κατήγγειλε στην «Ε» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Σαλτάρη, που επισκέφθηκε το χώρο με κλιμάκιο του κόμματός της.
«Πρόκειται για μια καραμπινάτη περίπτωση προκλητικής παρανομίας που διαπράχθηκε κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, των τοπικών παραγόντων και των αρμοδίων υπηρεσιών. Το σύστημα της διαπλοκής και της ανομίας ξεπέρασε κάθε όριο. Απορώ πώς 50 φορτηγά την παραμονή των Χριστουγέννων διέσχιζαν το δρόμο στη Ζαχάρω και η Αστυνομία ή κάποιος άλλος δεν κατάλαβε τίποτα», ανέφερε στην «Ε» ο πρώην προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νίκος Παπαβασιλείου.
Την ολιγωρία της Αστυνομίας, των υπηρεσιών και τον τοπικών παραγόντων στο νέο οικολογικό έγκλημα αποκάλυψαν στην «Ε» ο καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργος Ζήρος και ο δάσκαλος Θεόδωρος Γιαννόπουλος, που κατήγγειλαν πρώτοι στο τοπικό τμήμα την παρανομία και το οικολογικό έγκλημα.
«Πήγαμε αμέσως στην Αστυνομία και καταγγείλαμε τα όσα συνέβαιναν, αλλά το αστυνομικό όργανο πήγε στο σημείο που δούλευαν τα μηχανήματα του εργολάβου και απλά κατέγραψε τους αριθμούς κυκλοφορίας τους. Δεν συνελήφθη κανείς. Μετά μάθαμε ότι τα μηχανήματα και τα φορτηγά είναι του εργολάβου που εμπλέκεται σε πρωτοφανείς παράνομες ιστορίες που αφορούν τη μεταφορά απορριμμάτων. Σαν ενεργοί πολίτες κάναμε το αυτονόητο και καταγγείλαμε στην Αστυνομία την καταστροφή στον Λαπίθα. Είναι τρομερό κάποιοι να συμπεριφέρονται σε μια προστατευόμενη περιοχή με αυτή την παραβατική συμπεριφορά... Κάνουμε τεράστιο αγώνα να διαφυλάξουμε την περιοχή ως κόρην οφθαλμού αλλά δυστυχώς η πολιτεία ανέχεται πρωτοφανείς καταστάσεις παρανομίας», ανέφεραν στην «Ε» οι δύο εκπαιδευτικοί.
Αντανάκλαση: enet