Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο μοναδικός ασθενής στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ [ΒΙΝΤΕΟ]

Μάχη να κρατήσουν στη ζωή ένα μωρό 8 μηνών δίνουν οι γιατροί στην ουκρανική πόλη όπου μαίνεται ο πόλεμος
Ολονύχτια «μάχη» έδωσαν και σήμερα το βράδυ, οι γιατροί του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς νοσοκομείου στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας για να κρατήσουν στη ζωή τον μοναδικό ασθενή, που νοσηλεύεται ακόμα σε αυτό.
Πρόκειται για ένα μόλις 8 μηνών αγοράκι τον Zhenya, που κρατιέται στη ζωή μέσω του μηχανήματος τεχνητής αναπνοής που διαθέτει το νοσοκομείο της μαρτυρικής πόλης, που τις τελευταίες μέρες δέχεται την επίθεση του στρατού της Ουκρανίας, με τους άμαχους πολίτες να μετρούν δεκάδες νεκρούς.

Το μωράκι αναπνέει αποκλειστικά με τη βοήθεια του μηχανήματος τεχνητής αναπνοής κάτι που δεν του επέτρεψε να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μαζί με τους υπόλοιπους ασθενείς, αφού δεν μπορεί να μεταφερθεί, ενώ ακόμα και τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη που είναι περικυκλωμένη από τα ουκρανικά στρατεύματα και τις παραστρατιωτικές ομάδες των νεοφασιστών του «Δεξιού Τομέα» που συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής εναντίον των πολιτών.

Οι δύο γιατροί και οι δύο νοσοκόμες που παρέμειναν στο νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ μόνο για να επιβλέπουν το αγοράκι, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν στη ζωή τον μικρό Zhenya.

Δεν τον εγκατέλειψαν ούτε όταν το νοσοκομείο δέχτηκε το σφοδρό βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού, προστατεύοντάς τον τοποθετώντας στρώματα πάνω από το σώμα του μωρού, για να το προφυλάξουν από τα θραύσματα.

Τα υπόλοιπα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, όταν αυτό δέχτηκε την πρώτη επίθεση, κρύφτηκαν στο υπόγειο και όταν η κατάσταση το επέτρεψε, μεταφέρθηκαν στο κοντινό Κράματορσκ.

Η κατάσταση της υγείας του Zhenya συνεχώς επιδεινώνεται, αφού πλέον δεν κινείται παραμένοντας εντελώς ακίνητο, ενώ έχει ανάγκη από πανάκριβα φάρμακα, με το νοσοκομείο να έχει απόθεμα που αρκούν μόλις για 2 εβδομάδες από σήμερα ενώ στην περικυκλωμένη πόλη όπου μαίνονται οι μάχες, είναι το να βρεθούν φάρμακα είναι αδύνατο...

Αντανάκλαση: newsbeast