Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Απεργία και συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Συγκεντρώσεις την Κυριακή για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας διοργανώνουν οι εμποροϋπάλληλοι.
Η Κυριακή 13 Ιούλη είναι μέρα απεργίας στο Εμπόριο που κήρυξε η Ομοσπονδία εργαζομένων στον κλάδο και οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική συμμετοχή για να καταδικαστεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο αρχικά σε 9 τουριστικές περιοχές και με σκοπό το μέτρο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια από το 2015.
Μεταξύ των περιοχών είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.   
Στην Αθήνα, ο σύλλογος εμπορουπαλλήλων Αθήνας καλεί την Κυριακή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καπνικαρέας. 
Στη Θεσσαλονίκη, η 'Eνωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί την Κυριακή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους με Τσιμισκή.
Στη Λευκάδα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στον Άγιο Μηνά.
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ 
Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, (ΠΑΣΕΒΕ ), καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Καλεί τους μικρούς εμπόρους να συσπειρωθούν στα σωματεία, τις τοπικές ενώσεις, στους εμπορικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα για να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και μονοπωλίων.
Καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων να δυναμώσει την κοινή δράση μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, με το αγωνιστικό, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων.
Η κοινή δράση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και η οικοδόμηση της συμμαχίας τους είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της επίθεσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά.
Δεκαήμερο δράση από την Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ 
Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι τις 20 Ιούλη το δεκαήμερο Δράσης που διοργανώνουν τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Εμπόριο, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Τα σωματεία της Αττικής προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 17 Ιούλη για τα ζητήματα της απλήρωτης δουλειάς και των συνθηκών εργασίας στο Εμπόριο.
Αντανάκλαση: 902