Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο εναντίον της μείωσης των μισθών

Παρά την ανάπτυξη της οικονομίας, δεν υπάρχει αντανάκλαση στους μισθούς
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Λονδίνου εναντίον της μείωσης των μισθών, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί κατά 50 λίρες (63 ευρώ) την εβδομάδα από το 2008, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, παρά την συγκριτικά καλή πορεία της βρετανικής οικονομίας.
 Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, άρχισε μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέληξε στο Χάιντ Παρκ.
Η πορεία, η οποία ονομάζεται «Η Βρετανία χρειάζεται μια αύξηση μισθού», οργανώθηκε από τη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων Trade Unions Congress (TUG).

«Είναι καιρός να δοθεί τέλος στο πάγωμα των μισθών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου παρά την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε η γενικός γραμματέας της TUG Φράνσις Ο' Γκρέιντι.

Με την πορεία ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα διαδηλώσεων διαφόρων κινημάτων με κοινωνικά αιτήματα στη Μεγάλη Βρετανία.

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) έκαναν στάση εργασίας για τέσσερις ώρες για να αξιώσουν αυξήσεις μισθών, κάτι που είχε να συμβεί από το 1982, επί των ημερών της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Την Τετάρτη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία εναντίον του παγώματος των μισθών και της μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή κοντά στο κοινοβούλιο και σχεδιάζουν να αρχίσουν κίνημα με το όνομα «Occupy Democracy». Περίπου 50 παρέμεναν ακόμη εκεί το πρωί , τυλιγμένοι με κουβέρτες και πίνοντας τσάι.

Οι διαδηλώσεις αυτές σημειώνονται αφού η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε νέα μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 6%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2006 κι ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ προβλέπεται να ξεπεράσει το 3% το 2014.

Σε πραγματικές τιμές, ωστόσο, οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά μόλις 0,9%, δηλαδή λιγότερο από τον πληθωρισμό.
Αντανάκλαση: naftemporiki μέσω: ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας