Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Σαν ναν μην πέρασε μια μέρα: Εισβολή της αστυνομίας στην ΕΡΑ Ζακύνθου και σύλληψη δημοσιογράφου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πριν αναλάβει ο Ταγματάρχης κλείνουν τους Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς!!!
Αιφνίδια εισβολή της αστυνομίας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ζακύνθου της ελεύθερης ΕΡΤ με πρόσχημα την εκτέλεση μηνυτήριας αναφοράς της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014!!!!!!!!!
Mετά το νομοσχέδιο που έχουμε καταγγείλει σαν αλυσιτελές, αυταρχικό, και μη ικανό να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και με προοπτική λειτουργία της ΕΡΤ, ενός πραγματικά δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, έρχεται η επιβεβαίωση.

Με ποιού εντολή οι συνάδελφοί της ΕΡΑ Ζακύνθου ετεροχρονισμένα και ενώ είναι ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και με την βούλα, κρίνονται από τους αστυνομικούς ως καταληψίες και τους ζητείται η εκκένωση του χώρου και το κλείσιμο της εκπομπής;;; όταν όλοι γνωρίζουν, ακόμα και η αστυνομική διεύθυνση , ότι η λειτουργία των Περιφερειακών Σταθμών και της ΕΡΑ Ζακύνθου δεν σταμάτησε ούτε λεπτό!!!

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι χιλιάδες συνεντεύξεις μελών της Κυβέρνησης ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η ετεροχρονισμένη εντολή έχει να κάνει άραγε με τα αντανακλαστικά της αστυνομίας ή με εντολή του αρμόδιου υπουργείου ώστε ο εκλεκτός Ταγματάρχης με τους λοχίες του να βρει εύκολο πεδίο για την μη επαναλειτουργία τους , όπως διαφαίνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γρήγορα ξέχασε τις υποσχέσεις της και τις προγραμματικές δηλώσεις της και τη στήριξη αυτού του μοναδικού αγώνα στα παγκόσμια χρονικά.

Τα λόγια τους ήτανε έπεα πτερόεντα ή πραγματικές σοβαρές εξαγγελίες και πολιτικές δεσμεύσεις , ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν και οι υπόλοιπες ενέργειες της Κυβέρνησης είναι συνέχεια της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζοντας το μαύρο και φαύλο καθεστώς του παρελθόντος;;;

Κύριοι της Κυβέρνησης δεν είναι στραβός ο γιαλός…….

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ ξέρουν από αγώνες , γεγονός που γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούν τα οράματα αυτού του αγώνα και των εργαζόμενων της ΕΡΤ όπως και της κοινωνίας που στάθηκε αλληλέγγυα .Αντανάκλαση: klassikoperiptosi

Όπως αναφέρουν πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει και ένας συλληφθείς δημοσιογράφος από την αστυνομική επιχείρηση...

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της ΕΡΤ στο Facebook:

Η αστυνομία εισέβαλε στην ΕΡΑ Ζακύνθου.Το εισαγγελικό έντυπο δεν σχετίζεται με την παλιά εισαγγελική διαταγή του 2014. ...
Posted by ΕΡΤ Α.Ε. on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015


Συνέλαβαν απολυμένο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου

Την οργισμένη αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου και των κατοίκων της Ζακύνθου , αλλά και σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο των δικαστικών αρχών της Πάτρας , προκάλεσε η σύλληψη πριν από μερικές ώρες του απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, από την αστυνομία, με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας !

Το «έγκλημα» του συναδέλφου ήταν η επί μήνες συνέχιση των εκπομπών της ΕΡΑ Ζακύνθου μέσα από το κτίριο των εγκαταστάσεων στην Ζάκυνθο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίστασης για το πραξικοπηματικό «μαύρο» που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων .

Όπως είπε στο apokalypseis.com o Πέτρος Πομώνης συνελήφθη σήμερα το πρωί με εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών προς τον εισαγγελέα Ζακύνθου καθώς ενεργοποιήθηκε σχετική εντολή του 2014 !!! μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !

Ο Πέτρος Πομώνης και οι άλλοι συνάδελφοί του προσπαθούσαν από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και έκλεισε η ΕΡΤ και οι ΕΡΑ, με την καθημερινή παρουσίαση προγράμματος να κρατήσουν «ζωντανή» την φωνή της ΕΡΑ Ζακύνθου.

«Ανεξήγητη και καταδικαστέα» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ενέργεια ο γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Καρβουνιάρης που έσπευσε στην Ζάκυνθο μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ για να συμπαρασταθούν στον δημοσιογράφο.

Του Μάκη Νοδάρου
Αντανάκλαση: apokalypseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας