Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έχασαν τη μάχη δύο από τους τραυματίες του εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ

Ακόμα δυο νεκρούς θρηνεί η εργατική τάξη στο βωμό του κέρδους. Το απόγευμα της Τρίτης έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.
Πρόκειται για τον Ντελιλάι Ραμαντάν του Ζάλο. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης είχε καταλήξει ο Μπάμπης Δευτεραίος, 41 ετών, εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζουμε ότι από αυτό το εργοδοτικό έγκλημα είχαν τραυματιστεί συνολικά έξι εργαζόμενοι.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο των δύο εργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Τον τραγικό απολογισμό δύο ακόμα νεκρών μετρά σήμερα η εργατική τάξη, καθώς κατέληξαν 2 από τους πολυτραυματίες εργάτες του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή του στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο από την παντελή έλλειψη ελέγχου των άθλιων συνθηκών δουλειάς, από την εντατικοποίηση της εργασίας,από την απουσία μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι υπόλογες για το αίμα των εργατών και την αθλιότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη της, την πάλη της μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να μην επιτρέψει να χαθούν άλλες ζωές στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Να υψώσει το ταξικό ανάστημά της για τη ζωή που της αξίζει και της στερούν».
Αντανάκλαση: 902