Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Έρχεται πολύ σκληρό νέο πακέτο μέτρων

Picture 0 for Έρχεται πολύ σκληρό νέο πακέτο μέτρων
Προς ένα πολύ σκληρό νέο πακέτο μέτρων, το οποίο όσο θα περνάει ο καιρός και δεν θα κλείνει η συμφωνία θα γίνεται ακόμα σκληρότερο, οδεύει σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις η χώρα.
Και επειδή είναι λίαν αμφίβολο αν τελικώς θα «περάσουν» αυτά τα μέτρα από τη Βουλή, δεδομένων των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και των προσδοκιών που είχαν καλλιερηθεί σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, από πολλές πλευρές επισημαίνεται ότι οδεύουμε προς νέες εκλογές, αρχές Ιουλίου, οι οποίες μπορεί τελικά να «βολεύουν» τον κ. Αλέξη Τσίπρα από πολλές απόψεις.

Όπως λένε, οι εκλογές θα τον βοηθήσουν να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της άτεγκτης στάσης των εταίρων, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα της «λίστας» με το οποίο θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει και το εσωκομματικό πεδίο.

Τον τελευταίο καιρό, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι εταίροι σκληραίνουν περαιτέρω τη στάση τους, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ανοίγοντας μέτωπα που η κυβέρνηση θεωρούσε ότι είχαν κλείσει. Ενδεικτικό, αλλά όχι μοναδικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα του ενιαίου ΦΠΑ, με μικρές και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, θέμα υπάρχει και με το στόχο του πλεονάσματος, αλλά και με τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί το συνεχώς διογκούμενο κενό. Κι εννοείται ότι ανοικτά παραμένουν και τα ζητήματα που άπτονται του εργασιακού και του ασφαλιστικού.

Όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να σταθμιστούν λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα: 

α) υπό τη σκιά της επιστροφής της χώρας στην ύφεση, το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και 

β) της αποκάλυψης του πρώην επικεφαλής αναλυτή της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, ότι ταξίδεψε στις 28 Απριλίου στην Αθήνα για να παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση τις απόψεις τους για την υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος, του περίφημου «Geuro». Ο κ. Μάγιερ συναντήθηκε τόσο με τον κ. Γ. Βαρουφάκη όσο και με τον κ. Αλ. Τσίπρα.
Αντανάκλαση: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας