Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΣΕΑΑΝ: Έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρο

Την υφαρπαγή ενός ακόμα επιδόματος από ανάπηρο καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωσή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Όπως αναφέρουν, ο συγκεκριμένος ασθενής έπαιρνε επίδομα για χρόνια, καθώς είχε κριθεί ανάπηρος σε βαθμό 80%. 
Στα πλαίσια όμως του διαρκούς «κυνηγητού» των αναπήρων που έχει εξαπολύσει και η προηγούμενη αλλά και αυτή η κυβέρνηση, το επίδομα αυτό μειώθηκε κατά 70%. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης συνεχίζεται το κυνηγητό των ΑμΕΑ, για να κοπούν επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας. Ασθενής χειρουργημένος από κρανιοφαρυγγείωμα (ένας από τους πιο δυσκολοχειρούργητους αντιμετωπίσιμους όγκους του εγκεφάλου), ενώ έπαιρνε επίδομα αναπηρίας για χρόνια κι ενώ έχει απόφαση της ΑΣΥΕ (Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω παραπέμφθηκε στα ΚΕΠΑ, κόπηκε το επίδομά του και του δώσανε 30%, γιατί η ασθένειά του δεν καταγράφεται από το ΚΕΒΑ, ενώ συμπεριλαμβανόταν στον προηγούμενο κανονισμό αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω.

Ο ασθενής Β.Χ. προσέφυγε στη δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ κι αντιμετωπίστηκε αυτός και οι συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ και τη ΣΕΑΑΝ με τον πιο σκληρό τρόπο από την πρόεδρο της επιτροπής. 

Είναι ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί και καλλιεργηθεί από ψηλά και τα στελέχη του μηχανισμού ότι οι ανάπηροι όλο επιδόματα ζητάνε και γι’ αυτό έχει χρεοκοπήσει και η χώρα. Την ίδια στιγμή, ο ασθενής καλείται να επανεξεταστεί γιατί η επιτροπή δεν είχε την ανάλογη συγκρότηση με ευθύνη της διοίκησης, γιατί πρέπει να εξεταστεί και από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Επιτέλους στοπ! Να σταματήσει η ταλαιπωρία των συγκεκριμένων συναδέλφων και των άλλων, αφού ο συνάδελφος έχει απόφαση ανώτατης κρατικής υγειονομικής επιτροπής, όπως είναι η ΑΣΥΕ που είναι ισότιμη με τα ΚΕΠΑ. 

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους θα στηρίξουν με τον αγώνα τους και το συγκεκριμένο συνάδελφο που έχει μπει στο στόχαστρο των κεφαλοκυνηγών, κυβέρνησης, στελεχών του ΙΚΑ και των ΚΕΠΑ.

Είναι ένας ακόμα λόγος για τη μαζική συμμετοχή των αναπήρων και των χρόνιων πασχόντων με τις οικογένειές τους στο συλλαλητήριο στις 20 του Μάη, μέρα πανελλαδικής απεργίας στην Υγεία και στην Πρόνοια. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.30, στην Κεντρική Υπηρεσία Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας (Σολωμού και 3ης Σεπτεμβρίου), στην Αθήνα και την ίδια μέρα στις 10.30 στην Αριστοτέλους έξω από τα γραφεία της Υγειονομικής Επιτροπής, στη Θεσσαλονίκη».
Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας