Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

«Ούτε που έχεις διανοηθεί τι σημαίνει φόβος και αγωνία»

Το μήνυμα-γροθιά στο στομάχι που πρέπει να διαβάσουν όλοι. Εντός και εκτός Ελλάδας
Πρόκειται για το μήνυμα ενός συνανθρώπου μας, που το δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboοk. Μια κραυγή ενός από εμάς. Μια κατάθεση ψυχής για τη ζωή στην Ελλάδα της κρίσης. Ένα κείμενο-γροθιά στο στομάχι που έχει αποδέκτη όλους μας, αλλά κυρίως τους «άλλους». Εκείνους που με τα ακριβοπληρωμένα κοστούμια και τους παχυλούς μισθούς, μας δίνουν «μαθήματα ζωής» από τα δροσερά στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών, των ραδιοφώνων και από τις αίθουσες σύνταξης των διαδικτυακών «μέσων ενημέρωσης». 
Διαβάστε το και ίσως αντιληφθείτε σε ποια χώρα ζείτε και το πως ζει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο συμπολίτης σας, οι οικογένειες που βιώνουν την κρίση στο πετσί τους και που πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Και που όλο και πλησιάζουν και προς τη γειτονιά σας:


«Είδα τα πάντα να χάνονται. 

Το πατρικό, το μαγαζί του πατέρα, τα πάντα. 

Είδα τον πατέρα μου να κλαίει για πρώτη φορά στη ζωή του, τον είδα να ντρέπεται που έπρεπε ο γιός του να του στείλει λεφτά για να πάρει μια φραντζόλα ψωμί. 

Είδα τον πατέρα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη μετά από 42 χρόνια ασφάλισης, αν δεν πληρωθούν στο γαμοΤΕΒΕ και οι τελευταίοι μήνες ασφάλισης. 

Τον είδα στο αστυνομικό τμήμα να του παίρνουν αποτυπώματα, να τον τρέχουν στη σήμανση, για έξι γαμημένους μήνες ποινή ερήμην από δικαστήριο για "χρέος". Έναν άνθρωπο 77 χρονών, που δεν ξέρει τι θα πει "βγαίνω έξω".

Είδα τη μάνα μου να πνίγεται επειδή δεν μπορούσε να δώσει στο εγγόνι ούτε 10 ευρώ για ένα παιχνίδι

Είδα τους δικούς μου ανθρώπους να προσπαθούν να ζήσουν 4μελή οικογένεια με μια δουλειά part- time. Είδα κομμένη τη ΔΕΗ. 

Βρέθηκα απέναντι σε κάποιους που μου μιλούσαν για "προβλήματα" που για μένα ήταν λύσεις. Έμεινα μέρες με τα ψιλά στην τσέπη περιμένοντας να πληρωθώ έναντι από τον μισθό που έπρεπε να πληρωθεί πριν από 4-5 μήνες. 

Είδα πολλά, αγαπητέ σκατόφλωρε, τιμητή των πάντων. Και μου λες ότι τώρα θα φοβηθώ ένα ...δημοψήφισμα;;;; Χαχαχα! Ένα δημοψήφισμα;

Ούτε που έχεις διανοηθεί τι σημαίνει φόβος και αγωνία. Γι αυτό άντε και γαμήσου που θα μου κάνεις μαθήματα ζωής και ψυχραιμίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας