Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 στη συμβολή των οδών Αμαλίας, Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν αμέσως εκτοξεύοντας χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά.
Μέσα σε λίγα λεπτά η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι πνίγηκαν στα χημικά.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.

Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησε από τη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο, όπου βρισκόταν το μαζικό και μαχητικό μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι «γνωστοί - άγνωστοι» «προσπέρασαν» τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. και κινήθηκαν στην Αμαλίας προς το μπλοκ του ΠΑΜΕ, «παρασέρνοντας» και τις δυνάμεις καταστολής.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ, που, εξόφθαλμα όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα, ήταν ο στόχος του οργανωμένου σχεδίου, υποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτημένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, η πορεία του ΠΑΜΕ είχε φτάσει στο Σύνταγμα. Ακολουθώντας τη διαδρομή Σταδίου - πλατεία Συντάγματος - Φιλελλήνων είχε στρίψει στην Αμαλίας και η κεφαλή είχε φτάσει στο ύψος της Όθωνος στο πάνω μέρος της πλατείας, καταλαμβάνοντας όλο αυτό το μήκος.
Αντανάκλαση: 902