Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους στις 10 Νοεμβρίου

Τι αποφάσισαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι
Οι αγρότες που συμμετείχαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στον Πλατύκαμπο, καλούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και εκπροσώπους λοιπών επαγγελματικών κλάδων, καθώς και φορείς σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στην Λάρισα.
Όπως τονίζουν, το πρόβλημα δεν είναι μόνον των αγροτών, αλλά όλων των επαγγελματικών ομάδων, ενώ καθ’ όσον τους αφορά προτάσσουν ζητήματα όπως το κόστος παραγωγής, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.

 Στο συλλαλητήριο δυναμική θα είναι η παρουσία και αγροτικών μηχανημάτων, όπως επίσης, αποφασίστηκε...

Την σημερινή σύσκεψη διοργάνωσαν 23 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί, τρεις Ομοσπονδίες και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, που ζητούν επίσης, να γίνει ανοικτή συζήτηση για το αγροτοκτηνοτροφικό πρόβλημα και στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας με την παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων φορέων.

Επίσης, εφόσον η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφασίσει μέσα στον Νοέμβριο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο νομός Λάρισας θα δηλώσει δυναμικό παρών.

Εξάλλου, συγκροτήθηκε μια τοπική 15μελής Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία της διαμαρτυρίας και του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αλλά και θα έρθει σε επαφή με όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. 

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών και την προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας