Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, αντιδρώντας στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Η σημερινή Κυριακή είναι μια από τις επτά Κυριακές του έτους για τις οποίες έχει νομοθετηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, με νόμο του 2013 τον οποίο διατηρεί σε ισχύ και η σημερινή κυβέρνηση.

Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων προχώρησε σε συγκέντρωση στα γραφεία του και στη συνέχεια σε εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε πολυκαταστήματα («Attica», «Notos», «H&M»). 

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση οι δυνάμεις του Συλλόγου δίνουν όλη τη μέρα τη μάχη της ενημέρωσης των εμποροϋπαλλήλων για το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης, στην οποία εντάσσεται και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Καλούν παράλληλα σε οργάνωση στο σωματείο και προετοιμάζουν την απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Τέλος, καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος από κοινού με άλλα σωματεία την Κυριακή 8 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Στην ανάγκη να γίνει η απεργία του κλάδου αλλά και η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη υπόθεση των εργαζομένων αναφέρθηκε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, μιλώντας στη συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής. Σημείωσε πως στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει βήματα τα οποία πρέπει να εκφραστούν και στις 12 Νοέμβρη.

Παρέμβαση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο έκαναν εργαζόμενοι στο «Πράκτικερ», μετά από κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σε άλλες πόλεις

Μαζική εξόρμηση στα πολυκαταστήματα και τους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων του Nομού, μαζί με αυτοαπασχολούμενους και μικρεμπόρους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.

Η εξόρμηση της Κυριακής ήταν συνέχεια των εξορμήσεων που πραγματοποίησε το σωματείο τις προηγούμενες μέρες, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο κλάδο αλλά και συνολικά στη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας με τη ψήφιση και του τρίτου βάρβαρου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προβάλλοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο αιτημάτων του σωματείου.
Αντανάκλαση: 902