Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

 Κορυφώνεται ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την πορεία
Με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, τον κορυφαίο σταθμό της αντιδικτατορικής πάλης.

Δεκάδες φορείς, σωματεία, αντιστασιακές οργανώσεις, σχολεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν περάσει από την Κυριακή το πρωί - μέρα έναρξης του τριήμερου εορτασμού - την πύλη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου. Λουλούδια, στεφάνια, ζωγραφιές από πιτσιρίκια, συζητήσεις και έκδηλη αγωνία για το άμεσο μέλλον είναι τα χαρακτηριστικά της 42ης επετείου.


Με τα συνθήματα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ επίθεση και πάλι» και «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να δονούν την ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» στο Πολυτεχνείο. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)


Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν σήμερα Δευτέρα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και δεκάδες ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας να πάρουν μαζικά μέρος, με τόπο συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) στις 5.30 μ.μ. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Το πρωί της Δευτέρας κατέθεσαν στεφάνια αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική απήφθεινε ο Γρηγόρης Τουρλίδης,αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)

Τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά καταθέτουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, και καλούν τους μαθητές των σχολείων να παρευρεθούν μαζικά. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Αντίστοιχα, ο αγωνιστικός εορτασμός της επετείου προετοιμάζεται και σε άλλες πόλεις. ΗΓραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο γιορτασμό, την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ., στην πύλη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, ενώ θα συμμετέχει στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνουν αυτές τις μέρες, με αφορμή τα 42 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική και σε άλλες πόλεις, με στόχο να σταθούν στα πολύτιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την πάλη της νεολαίας και στις σημερινές συνθήκες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, έχουν οριστεί για τις 5.00 μ.μ., στα εξής σημεία:

Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου οι Οργανώσεις: Βιομηχανίας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Υγείας, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, Δικηγόρων, ΜΜΕ, Καλλιτεχνών, ΕΒΕ και Εκπαιδευτικών.


Σταδίου και Σανταρόζα οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Χαυτεία οι Οργανώσεις: Α' Αθήνας, Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριάσιου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Ανατολικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Πειραιά.
Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας