Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Μαζικό το παναναπηρικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα Ειδικά Σχολεία τα κάναν αποθήκες»
Χιλιάδες ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ από όλη τη χώρα, αλλά και εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και στα γενικά σχολεία συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής, αλλά και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, απαιτώντας «Τέρμα πια η κοροϊδία, δάσκαλοι - καθηγητές σε όλα τα σχολεία», όπως έγραφε το πανό τους.

Στη διαδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Παιδεία, να πάτε να τα πάρετε απ' την πλουτοκρατία» και «Τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα Ειδικά Σχολεία τα κάναν αποθήκες».

Με το 3ο μνημόνιο η κατώτερη αναπηρική σύνταξη θα είναι 87 ευρώ, τα όρια συνταξιοδότησης των ανάπηρων εργαζόμενων πάνε στα 67 χρόνια και μειώνονται κατά 50% οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την Πρόνοια, οδηγώντας στο κλείσιμο ιδρύματα, φορτώνοντας μεγαλύτερο κόστος περίθαλψης στις οικογένειες. Επιπλέον καταργούνται και περικόπτονται επιδόματα αναπήρων και χρόνιων πασχόντων, ενώ Ειδικά Σχολεία κλείνουν, επιβάλλονται τροφεία.

Φτάνοντας στη Βουλή οι διαδηλωτές παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους σε όλα τα κόμματα - πλην της Χρυσής Αυγής.

Ανάμεσα σε άλλα η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί: 
  • Καμιά περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, επέκτασή τους σε κατηγορίες που δεν παίρνουν επίδομα, όπως κωφούς, με Αλτσχάιμερ. 
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και μαζικές προσλήψεις με σταθερή δουλειά. Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες. 
  • Να ανοίξουν όλα τα Ειδικά Σχολεία σε πλήρη λειτουργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να καταργηθούν τα τροφεία.
Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας