Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Στις 3 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι!

Καμία συναίνεση στην επίθεση στην Ασφάλιση
Με απεργία την Πέμπτη, 3 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι απαντάνε στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και στη νέα αντιλαϊκή λίστα προαπαιτούμενων, καθώς και στις αλλαγές στα Εργασιακά που θα έρθουν σε επόμενες δόσεις.

Συντονίζονται με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία.
Απορρίπτουμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης και ανοχής!
 • Αθήνα: 10 π.μ. στην Ομόνοια
 • Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα από την κυβέρνηση και οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, δίνουν μια πρώτη, αλλά σαφέστατη, «ακτινογραφία» όσων σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, χωρίς βέβαια να μιλάμε εδώ για τα άλλα μέτρα φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων και αναδιανομής του πλούτου υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Χοντρικά, περίπου 1,8 δισ. ευρώ στο σύνολο θα χάσουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, μόνο μέσα στο 2016, είτε με νέες αυξημένες πληρωμές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε μέσω καθυστερήσεων και περικοπών που θα κάνει το κράτος στην απόδοση των συντάξεων, των εφάπαξ και αλλού.

Νέο μαχαίρι θα μπει και στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και Πρόνοιας, μέσω και της παραπέρα ενοποίησης των Ταμείων, αυτήν τη φορά σε ένα υπερ-ταμείο για όλους, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Επομένως, ένα το κρατούμενο ότι τα σχέδια της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη μοίρα εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κι αυτό χωρίς να ξέρουμε ακόμα ολόκληρο το σχέδιο, σημαντικές πλευρές του οποίου παραμένουν σκόπιμα κρυφές από την κυβέρνηση, που επικαλείται τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Από την κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων, θα κριθεί κατά βάση το ύψος και το εύρος των νέων περικοπών στις συντάξεις, για τις οποίες η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, όχι βέβαια μόνο στους εργοδότες, αλλά και στους ασφαλισμένους! Θα τα πάρει, δηλαδή, πάλι από την τσέπη τους, για να καυχιέται μετά ότι «έσωσε» τις συντάξεις τους!

Επομένως, ο «κύβος ερρίφθη» για τις επόμενες σκληρές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η αρχή μιας μακράς πορείας παρεμβάσεων για τη βιωσιμότητα του συστήματος, που επικαλείται και η σημερινή κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει τη σφοδρή επίθεση.
Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και σ' αυτό το κλίμα δίνεται η μάχη της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 3 Δεκέμβρη. Η ανάγκη, να απαντηθεί η αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, να εμποδιστούν τα μέτρα με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, είναι επιτακτική.

Πολύ περισσότερο που η απεργία της επόμενης Πέμπτης έρχεται σε συνέχεια μιας μαζικής απεργιακής κινητοποίησης στις 12 Νοέμβρη. Επομένως, ο πήχης μπαίνει ψηλότερα για τα συνδικάτα, τώρα που οι αντιασφαλιστικές ανατροπές έχουν διευκρινιστεί κι άλλο, επαληθεύοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανανεώσει τη συναίνεση από τα κόμματα που τη συνέδραμαν στην ψήφιση του μνημονίου, με «τσόντα» αυτήν τη φορά και την Ενωση Κεντρώων, δείχνει ότι στις προθέσεις της είναι να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο και γι' αυτό χρειάζεται την πολιτική και κοινοβουλευτική συστράτευση των άλλων αστικών κομμάτων.

Αν ήταν να κάνει φιλολαϊκές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι βέβαιο ότι δε θα ανησυχούσε για τις κοινωνικές αντιδράσεις και τους κραδασμούς που προκαλούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Επομένως, όλα δείχνουν ότι έρχεται βαρύς χειμώνας για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως και ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή λαϊκή απάντηση και νέα κλιμάκωση μετά την απεργία, τα μέτρα αυτά θα πλακώσουν κυριολεκτικά την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Ας πάρουμε το παράδειγμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, από τις συντάξεις του οποίου, πέρα από τους αγρότες, ζουν κι ολόκληρες οικογένειες με ανέργους στην επαρχία. Στον προϋπολογισμό εγγράφεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 102 εκ. ευρώ μόνο για το 2016 και ταυτόχρονα μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 145 εκ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, μεγαλύτερη φτώχεια για τη μικρομεσαία αγροτιά και, σε μια πορεία, χιλιάδες ανασφάλιστους αγρότες, μαζί και οι οικογένειές τους, αφού δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ. Ανάλογα παραδείγματα για τις συνέπειες των νέων ανατροπών μπορεί να αναφέρει κανείς για τους μισθωτούς, αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους.
Βασικό ζήτημα η κατεύθυνση του αγώνα

Επομένως, στις 3 του Δεκέμβρη, κανείς στη δουλειά! Ομως, κανείς και στο σπίτι του, αφού η δύναμη της απεργίας πολλαπλασιάζεται από τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Το βήμα που έκαναν στην προηγούμενη πανεργατική απεργία χιλιάδες εργαζόμενοι, ξεπερνώντας το φόβο, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, πρέπει να συνεχιστεί. Χρειάζεται, όμως, να προκαλέσουν κι άλλους να το κάνουν. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, η πιο καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατέθεσαν στα συνδικαλιστικά όργανα την πρόταση για κλιμάκωση με απεργία στις 3 Δεκέμβρη, δίνοντας βάρος στο περιεχόμενο και στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζομένων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δυσκολεύει την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της στην προσπάθεια να πάρουν μέτρα, που υποβοηθούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, ρίχνοντας στον Καιάδα ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που δρουν μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων, αναδεικνύουν το στρατηγικό χαρακτήρα της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα, τους πραγματικούς υπεύθυνους και το στόχο τους να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, για να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας που τους δυσκολεύει.

Παράλληλα με τη διαφώτιση, δίνουν και τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, κόντρα στα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε όλες τις εκδοχές του. Τα παραδείγματα είναι πολλά και βγάζουν μάτι...

Την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται να σηκώσει ο λαός κεφάλι, να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στις επιχειρήσεις, να πάρουν ευθύνη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην οργάνωση του αγώνα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες μηχανορραφούν στις πλάτες των εργαζομένων.

Με νοθείες και παρατυπίες στα συνδικάτα, ακόμα και με σωματεία - «μαϊμού», στήνουν βιομηχανία παραγωγής νόθων αντιπροσώπων στα συνέδρια Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, με στόχο να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον αρνητικό για τους εργαζόμενους συσχετισμό στη ΓΣΕΕ, που κάνει συνέδριο τον ερχόμενο Μάρτη.

Αυτή είναι η μόνη τους έγνοια: Να κρατήσουν τις καρέκλες που τους εμπιστεύονται η εργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση, για να κόβουν και να ράβουν όλοι μαζί σε βάρος των εργαζομένων. Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι σε τέτοια φαινόμενα.

Η αποστροφή τους για το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη, με ένταση της προσπάθειας για ανασύνταξη του κινήματος και απαλλαγής του από την επιρροή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Πολύ περισσότερο που μπροστά μας έχουμε άμεσα τις αλλαγές στο Εργασιακό και η κυβέρνηση ζεσταίνει ήδη τις καρέκλες του «κοινωνικού διαλόγου»...
Να νιώσουν τη λαϊκή αντίθεση

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης και το «ούτε λεπτό για χάσιμο» δεν είναι απλά σύνθημα, αλλά κυριολεξία αυτές τις ώρες. Από τη δουλειά που κάνουν τα ταξικά σωματεία, από την επιτυχία της προσπάθειας που γίνεται να ενισχυθεί το απεργιακό κλίμα και οι αγωνιστικές διαθέσεις, περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη της οργάνωσης της απεργία και να συμμετάσχουν σ' αυτή, θα κριθεί το αποτέλεσμα στις 3 Δεκέμβρη.

Η πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι πολύτιμη και δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να κινητοποιηθεί περισσότερος κόσμος, που πρέπει να αξιοποιηθούν. 

Το Ασφαλιστικό είναι «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ανεξάρτητα από ηλικία και τομέα δουλειάς. 

Αυτό πρέπει να το νιώσουν καλά στο σβέρκο τους η κυβέρνηση και η εργοδοσία, να πάρουν το μήνυμα πως δεν θα περάσουν «άβρεχτοι» για όσα σχεδιάζουν σε βάρος του λαού.

Δείτε το σποτ του ΠΑΜΕ για την απεργία:


ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη!

«Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά! Σε πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό», καλεί το ΠΑΜΕγια την απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη νέα φοροεπιδρομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«3 Δεκέμβρη όλοι στην απεργία! 
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά!
Πανελλαδικός-πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός! 
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια 10.00 π.μ. 
Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Όχι στη νέα φοροεπιδρομή!
Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στο λαιμό μας!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να "πείσουν" τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα!
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο 
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω! 
 • Δήλωσε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!
 • Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
 • Να σπάσουμε το κλίμα της "κοινωνικής συνοχής" και του "εθνικού διαλόγου" που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους.

Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα "όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις", που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα Ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!
Να μην αφήσουμε την Ασφάλιση στα νύχια των αρπαχτικών! 
Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα!
Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η Ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι Υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Τα στοιχεία κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι αποκαλυπτικά, για την πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ, που διαλύουν κομμάτι-κομμάτι την Κοινωνική Ασφάλιση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας άνοδο 1,8%.
Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους!
Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το "διαίρει και βασίλευε", οι λογικές "το ταμείο μου",  "η κατηγορία μου", οι διαχωρισμοί "νέοι-παλιοί". Αυτό είναι το δηλητήριο, που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και το τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι - Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις.
Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.
Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την Κοινωνική Συμμαχία!
Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα, θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της Κοινωνικής Συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος, ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.00 π.μ. στην Ομόνοια!».

Δείτε αναλυτικά τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα:
Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εξής συγκεντρώσεις: 
 • Αθήνα: Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια
 • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας
 • Αλεξανδρούπολη: Στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
 • Αλιβέρι: Στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
 • Άμφισσα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαού
 • Άρτα: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Βόλος: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου 
 • Γιαννιτσά: Στις 11 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)
 • Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο
 • Γρεβενά: Στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Λαχαναγοράς
 • Δράμα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Έδεσσα: Στις 11 π.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες
 • Ελευσίνα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων 
 • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
 • Ηγουμενίτσα: Στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο (ΟΤΕ)
 • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου,
 • Ικαρία: Στις 12 μ. στον Εύδηλο 
 • Ιστιαία: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία
 • Καβάλα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Καλαμάτα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
 • Καλαμπάκα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Κατερίνη: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Κάρυστος: Στις 10 π.μ. στην πλατεία
 • Καστοριά: Στις 10.30 π.μ., απέναντι από την παλιά νομαρχία
 • Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Κιλκίς: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης 
 • Κοζάνη: Στις 10:30 π.μ., στον Πεζόδρομο
 • Κομοτηνή: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Κόρινθος: Στις 10.30 π.μ. στα Περιβολάκια
 • Κως: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καζούλη
 • Λαμία: Στις 10.30 πμ.μ στην πλατεία Πάρκου
 • Λαύριο: 11 π.μ., στο άγαλμα Μεταλλωρύχων
 • Λέσβος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς
 • Λευκάδα: Στις 10 π.μ. στο Άη Μηνά
 • Λιβαδειά: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Μαντούδι: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία
 • Μεσολόγγι: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Νάξος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου στην παραλία
 • Ναύπακτος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κεφαλόβρυσου
 • Ξάνθη: Στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία
 • Πάτρα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
 • Πειραιάς: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη 
 • Πτολεμαΐδα:  Στις 10:30 π.μ. στο Παλιό Πάρκο
 • Πύργος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ
 • Ρέθυμνο: Στις 10 π.μ στο Δημαρχείο
 • Ρόδος: Στις 10.30 π.μ., στα Πλατανάκια
 • Σάμος: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Σέρρες: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Τρίπολη: 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού
 • Τρίκαλα:  10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία  
 • Φλώρινα: Στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία
 • Χαλκίδα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς
Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης και 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας