Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Εικόνες από το μέλλον στέλνει η Φινλανδία για την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών
Να εργάζονται αμισθί (!) και να «επιμορφώνονται πολιτιστικά και κοινωνικά» θα απαιτεί η φινλανδική κυβέρνηση απ' όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν άσυλο στη χώρα, σύμφωνα με τη νέα αντιμεταναστευτική της πολιτική.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι «η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων».

Ειδικά για την αμισθί εργασία, τη δικαιολόγησε με το επιχείρημα ότι «όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νιώθουν» και, ταυτόχρονα, προανήγγειλε τακτικούς έλεγχους της κατάστασης στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, ώστε, αν κρίνεται απαραίτητο, να αίρονται άμεσα οι άδειες παραμονής. 

Με άλλα λόγια, η φινλανδική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να απωθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες και σε δεύτερο χρόνο, αν κάποιος ζητήσει άσυλο, να τον ξεπετάξει στα γρήγορα, βάζοντάς τον να δουλεύει τζάμπα και δείχνοντάς του με τον πιο άγριο τρόπο ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα. 

Στο μεταξύ, τα φινλανδικά μονοπώλια θα έχουν εξασφαλίσει και τζάμπα εργασία από πρόσφυγες, που ζουν με το όνειρο ότι παρά τις θυσίες, θα τους δοθεί τελικά άσυλο από τη φινλανδική κυβέρνηση. 

Εικόνες από το μέλλον στέλνει η Φινλανδία για την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες - μέλη της ΕΕ, συνολικά τα καπιταλιστικά κράτη, που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους προκαλούν τις καραβιές των ξεριζωμένων.

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας